HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Onur Haftası büyük Onur Yürüyüşü ile sona eriyor

Bu yıl 21.si düzenlenen LGBT Onur Haftası bugün (30 Haziran) saat 17.00′de Taksim’den Tünel’e yapılacak olan Onur Yürüyüşü ile sona er...

Bu yıl 21.si düzenlenen LGBT Onur Haftası bugün (30 Haziran) saat 17.00′de Taksim’den Tünel’e yapılacak olan Onur Yürüyüşü ile sona eriyor
24 Haziran’da başlayan ve bu yıl 21′incisi düzenlenen LGBT Onur Haftası etkinlikleri bugün (30 Haziran) saat 17.00′de Taksim’den Tünel’e yapılacak olan Onur Yürüyüşü ile sona eriyor.
LGBT bireylerin Onur Yürüyüşü’ne ve Onur Haftası etkinliklerine yaptığı çağrı:
Lezbiyen Gey Biseksüel Trans Hareketi Türkiye’de 20 yılını geride bıraktı. Bu 20 yıl boyunca hareket hem kendi içinde hem de diğer toplumsal hareketlerle çekişmeler, ayrışmalar, karşıtlıklar yaşadığı gibi dayanışma ağları da ördü, ittifaklar kurdu ve kitleselleşti.
Geçtiğimiz yıl İstanbul Onur Yürüyüşü’nde 20 bin kişi birlikte yürüdük. Yürüyüşteki birleştirici unsur cinsiyet kimliklerimizin, cinsel yönelimlerimizin bu topraklarda var olabilmesiydi. Bugün geldiğimiz noktada, gerek yerel gerek uluslararası arenada, her türden LGBT varoluşuna, direniş yöntemine tanık olmaktayız.Bizler de bu sene 24-30 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek 21. İstanbul Onur Haftası için “Direniş” temasında karar kıldık. Gelin mücadelemizin 21. yılında dayanışmamız ve ittifaklarımızla, çekişme, ayrışma ve karşıtlıklarımız dahil, her türden deneyim ve çeşitliliğimizle beraber; neşemizi, coşkumuzu, ritmimizi ve direnişimizi yükselterek mücadeleye her zamankinden daha kalabalık ve daha yüksek sesle devam edelim!”

Business News