HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Palalı Zibidi ne zaman dönecek

Gezi olaylarındaki palalı saldırıyla ilgili iddianame hazırlandı. Savcı, Çelebi'nin kullandığı palayı silah olarak nitelendirdi ve z...

Gezi olaylarındaki palalı saldırıyla ilgili iddianame hazırlandı. Savcı, Çelebi'nin kullandığı palayı silah olarak nitelendirdi ve zanlı hakkında 27 yıla kadar hapis cezası istedi.

BİLETİNİ İPTAL ETTİRDİ

Yakalama kararı çıkmasından bir gün önce, 10 Temmuz'da Fas'a giden Sabri Çelebi, dönüş bileti olmasına rağmen Türkiye’ye dönmemişti.

Fas'a gittikten sonra hakkında “Türkiye’den kaçtı .Bir daha Türkiye’ye dönmeyecek” iddialarına avukatı aracılığı ile cevap veren Çelebi, Türkiye’ye döneceğini açıklamıştı. Sabri Çelebi, son olarak 13 Ağustos tarihine bilet aldı. Sabri Çelebi’nin Türkiye’ye dönmek için yaptırdığı tüm rezervasyonlarını iptal ettirdiği öğrenildi.

Silahlı saldırı var ama silah yok. Pala var ama yasak değil..Palalı şüpheli Sabri Çelebi’nin 27 yıla kadar hapsinin istedindiği iddianameden, Saldırıya uğrayan 2 gösterici hafif yaralı.Şüphelilerde ele edilen bıçaklar ve sopa yasak değil. Saldırganların işlediği suç: "Basit yaralama" ve "görevi yaptırmamak için direnme" Bir çok kişinin hafızasına kazınan, Çelebi’nin elindeki satırı beline vurduğu o görüntülerdeki kadın ise ortada yok.

PALALI SALDIRI İDDİANAMESİ TAMAM AMA...

Gezi Parkı olayları kapsamında Talimhane’de, eylemcilere pala ile saldıran ve hakkında yakalama kararı çıkartılan Sabri Çelebi ile birlikte 4 kişi hakkında iddianame düzenlendi.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede şüpheliler Sabri Çelebi, Ahmet Girgin, Şeyhmus Kırmızı ve Murat Ertik’in kasten yaralama ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından 9 yıl 9 aydan, 27 yıla kadar hapsini istedi.

"PALA" 1 KEZ "ZIRH" 1 KEZ GEÇİYOR

Savcılık iddianamesinde Sabri Çelebi’nin elindeki palaya ilişkin herhangi bir yorum yapılmıyor . "Pala" söcüğünün geçtiği bölüm olayın anlatım bölümünde var. O bölüm şöyle, "4 şüpheli ise sopa ve satırlarla gösteri yapan kişileri saldırmaya başlaması üzerine.." "Zırh" kelimesi ise firari şüpheli Çelebi’nin savunmasında var. Çelebi, saldırı sırasında eline et kesmekte kullanılan "Zırh" tabir edilen kesici aldığını amacının korkutmak olduğunu söylüyor.

"ŞÜPHELİLERİN BIÇAK VE SOPALARI YASAK DEĞİL"

İddianamede Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarının raporunu da yer verildi. Rapora göre şüphelilerden ele geçirilen bıçak ve sopaların yasak bıçak niteliğinin bulunmadığı belirtildi.

"YASAK SİLAH YOK AMA SİLAHLI SALDIRI VAR"

Emniyetin bu raporuna yer verilen iddianamede savcı şüphelilerin silahlı bir suç işlediğini ileri sürdü ve şöyle dedi, "Bütün şüphelilerin görevi yaptırmamak için direnme ve memura karşı silahla (bıçakla) yaralama suçlarını işledikleri anlaşılmakta."

POLİS VE GÖSTERİCİLER HAFİF ŞEKİLDE YARALANDI

İddianamede çevik kuvvet şube müdürlüğünde müdür yardımcısı polis memuru Kayhan Şahan ve göstericiler Seyfettin Efe ile Kaan Polat müşteki olarak yer aldı. İddianamede eylemcilere şüphelilerin sopa ve satırlarla saldırdığı, müşteki polis Şahan’ın eylemcilere zarar gelmemesi için müdahale ettiği belirtiliyor. Üç müştekinin de adli tıp raporuna göre, kesici alet ve darbe bağlı olarak hafif şekilde yaralandığı belirtildiği iddianamede, şüphelilerin görevli polis memurlarına sopa ve bıçakla saldırdığı ifade edil.

O KADINDAN İZ YOK

İddianamede göze çarpan en dikkat çekici noktalardan biri de Sabri Çelebi’nin palayla vurduğu kadın. Ekranlara yansıyan ve bu saldırıyı bir çok kişinin hafizasına kazıyan görüntülerdeki kadının izi ise toplam 3 sayfalık iddianamede yok.

HAKKINDA YAKALAMA KARARI VAR

Hakkında yakalama kararı çıkartılan Sabri Çelebi, henüz yakalanamadı. Çelebi’nin Fas’a gittiği tespit edilmişti.

50 YIL İSTENSE DE TÜRKİYE’YE DÖNECEĞİM

Sabri Çelebi, DHA’ya konuştu. DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Çelebi Fas’ta olduğunu belirterek hakkında düzenlenen iddianameye ilişkin, "Hakkımda 27 yıl istenmiş, adam öldürenler bile 4 yıl yatıp çıkıyor. 50 yıl istense umrumda değil yine de Türkiye’ye döneceğim. 1,5 yaşında çocuğum var. Ben ekmeğimi orada kazanıyorum. İşim gücüm İstanbul’da. Ben Fas’ta ne yapacağım. Çocuğumun rahatsızlığı nedeniyle dönüşüm gecikti" dedi.

BAYRAMDAN SONRA TÜRKİYE’DE OLACAĞIM:
13 Ağustos Salı günü Türkiye’ye dönüş biletini iptal ettirdiği yönündeki iddiaları yalanlayan Çelebi, "Hayır öyle birşey yok. Bunu THY’den de öğrenebilirsiniz. Ramazan Bayramı’ndan sonra Türkiye’de olacağım" diye konuştu.

Business News