HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Eskişehirspor 0 - 0 Galatasaray

Galatasaray, Süper Lig'in 3. haftasında Eskişehirspor ile deplasmanda golsüz berabere kaldı. Sarı kırmızılılar bu sonuçla geçtiğim...

Galatasaray, Süper Lig'in 3. haftasında Eskişehirspor ile deplasmanda golsüz berabere kaldı. Sarı kırmızılılar bu sonuçla geçtiğimiz hafta Bursaspor deplasmanındaki beraberlikten sonra ikinci deplasman maçında da puan kaybetti.

Galatasaray karşılaşmaya sürpriz bir ilk 11'le başladı. Engin Baytar sakat Hamit'in yerine forma giyerken defansta da Chedjou yerine Semih forma giydi.

İlk yarı etkisiz bir futbol ortaya koyan sarı kırmızılılar ikinci yarıya değişikliklerle başladı. Fatih Terim, ilk yarıda etkisiz kalan Burak ve Engin yerine Sabri ve Amrabat'la ikinci yarıya başladı. İkinci yarının başında Gökhan Zan da sakatlanarak oyun dışına çıkınca Galatasaray oyuncu değişiklik haklarını kullanmış oldu. İkinci yarıda daha agresif bir görüntü veren Galatasaray, gol yollarında ilk yarıdaki gibi etkisiz kaldı.

Ev sahibi Eskişehirspor ise iyi bir oyun ortaya koyarken özellikle topa sahip olmada öne çıktı. İkinci yarının başında Necati, Mueslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda musait durumda golü bulamadı.


STAT: Atatürk
HAKEMLER: Cüneyt Çakır - Bahattin Duran, Tarık Ongun
ESKİŞEHİRSPOR: Boffin - Veysel, Akaminko, Diego, Tarık - Kamara, N'Diayene, Erkut (Dk.67 Özgür), Aytaç, Erkan - Necati (Bienveu)
GALATASARAY: Muslera - Eboue, Gökhan (Dk.56 Ceyhun), Semih, Hakan - Selçuk, Melo, Sreijder, Engin (Dk.46 Sabri)- Burak (Dk.46 Amrabat), Drogba
SARI KARTLAR: Dk.55 Veysel,, Dk.88 Özgür (Eskişehirspor). Dk.78 Selçuk (Galatasaray)

MAÇIN AYRINTILARI-Cüneyt Çakır karşılaşmadaki son düdüğü çaldı. Maç başladığı gibi bitti.
-Sabri'nin sağdan getirdiği topa Drogba ön direkte dokundu top direkten döndü. Galatasaray'ın gole en çok yaklaştığı pozisyon oldu. Dakika 72.
-İkinci yarıya Galatasaray, Burak ve Engin yerine Amrabat, Sabri ikilisi ile başladı. İkinci yarının başında Gökhan Zan da sakatlanınca oyundan çıkmak zorunda kaldı ve yerine Ceyhun girdi. Galatasaray hem 3 oyuncu değişiklik hakkını kullandı hem de stoperde artık Ceyhun ve Semih ikilisi var.
-İkinci yarının başlangıcıyla beraber Eskişehirspor çok tehlikeli geldi. Necati, Muslera ile karşı karşıya kaldı vuruşunda Muslera topu ayaklarıyla kornere çeldi.
-Karşılaşmanın en etkili atağını Galatasaray gerçekleştirdi. 25. dakikada Selçuk'un kullandığı serbest atışta Drogba müsait pozisyonda kafayı vurdu ancak top auta çıktı.
-Karşılaşmaya Galatasaray başladı.

YAKASINA YAPIŞMIŞTIFatih Terim'in Hamit Altıntop'un yokluğunda ilk 11'e koyduğu Engin Baytar, uzun süre sonra formasına kavuşurken ilginç bir tesadüf de yaşandı.
2012-2013 sezonunun başında oynanan Süper Kupa karşılaşmasında Engin Baytar ile orta hakem Cünet Çakır arasında sert tartışmalar yaşanmıştı. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki mücadelede yaptığı bir hareket sonrasında Engin, Cüneyt Çakır'dan kırmızı kart görmüştü. Kart sonrası uzun süre itirazlarını sürdüren Engin, hakem Çakır'ın formasının yakasına da sarılmıştı. Bu hareket sonrasında Engin 11 maçla cezalandırılmıştı.

TERİM SAHAYA İNDİ
Geçtiğimiz sezon aldığı cezayı tamamlayan Fatih Terim, Eskişehirspor maçıyla beraber tribünden inerek yedek kulübesine geçti.

ES ES'TE NECATİ SÜRPRİZİ
Evsahibi ekibin teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ise ilk iki hafta 11'de şans vermediği Necati'yi as kadroda sahaya sürdü.

Business News