HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İlker Başbuğ'u ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasında müebbet hapis cezası alan Eski Genelkurmay Başkanı Emekli ...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasında müebbet hapis cezası alan Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’u ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, saat 12.00 sıralarında Silivri Cezaevi’ne geldi.

Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası görüşmede neler yaşandığını anlattı. İşte CHP liderinin açıklamalarından satır başları...

"Sayın Başbuğ bir vatansever. Yasaların kendisine tanıdığı yetkileri kullandı. Görevde yükselmesi bu iktidar döneminde oldu.

Kendisini darbeci olarak suçlamak kendisinin çok ağırına gittiğini söyledi.

Bu ülkeye demokrasi yerleştirmek için çalışan bütün kurumlara saygı gösterdik. Bizi darbeci olarak tanıtmak doğru değildir.

Kendisinin zafer bayramını kutladık. Ordumuz bizim halkın deyimiyle peygamber ocağıdır. Hepimiz gönüllü olarak askere gideriz. Ordunun siyasete karışmaması ortak arzumuzdur. Kendisinin de arzusu bu zaten.

Tekrar bayramını kutlayıp yanından ayrıldık. Morali çok iyi sağlığı iyi. Bana yöneltilen suçlamaların haksız olduğunu biliyorum. Vicdanım rahat. Suçlu olsaydım böyle konuşamazdım diyor. Adaletin karşısında boynumuz kıldan incedir. ama o adaletin toplum vicdanında kabul gören bir adalet anlayışı olması gerekiyor.

O ülkesini seven bir asker. Demokrasiye inanmış bir asker.

Savaşa giren hiçbir ulus yeni bir savaş süreci başlatmamıştır. İnsanların öldürülmesi üzerine görüş beyan eden bir başbakan olmaz.

Önce Suriye'de bir ateşkesin sağlanması lazım.

Müslüman coğrafyasında kan akmasın. Başbakan daha dikkatli bir dil kullansın. Orada insanlar birbirini boğazlıyor. Suriye'de kan aksın diye eğitim kampları kuruyorsunuz.

İnsanlar birbirini öldürsün diye para veriyorsunuz Bu doğru değil.


Griye boyamışsınız. Hangi akılla. İnsanın ruhunda bir zevk olur. 7 rengi görüyorsunuz. Düşman ilan ediyorsunuz. Allah akıl fikir versin."

Business News