HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Oğul Yoğun Bakımda, Anne Babaya Tazyikli Su ve Plastik Mermi (İDEAHAYAT, 12 BİNİNCİ YAZI)

Okmeydanı’nda 16 Haziran’da başından biber gazı kapsülüyle vurulan ve halen yoğun bakımda tedavi gören 14 yaşındaki B.E’nin ailesi ve a...

Okmeydanı’nda 16 Haziran’da başından biber gazı kapsülüyle vurulan ve halen yoğun bakımda tedavi gören 14 yaşındaki B.E’nin ailesi ve avukatlarının Taksim’de saat 19.00’da yaptığı basın açıklamasına polis saldırdı.
Polis basın açıklaması için toplananlara yönelik “Dağılın” anonsu yapıldı. Anonsun hemen ardından çevik kuvvet ekipleri kalkanlarıyla kalabalığın üzerine yürüdü. Bu sırada B.E.’nin annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan da polislerin arasında kaldı. Bu saldırı sırasında bir kişi başından yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Protesto gösterileri gece geç saatlere kadar sürdü.

Tanrıkulu: Nasıl vurdunuz? Tanıyor musunuz?


Açıklamaya katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu kalkanla vurulan darbelere maruz kalınca B.E’nin fotoğrafını polislere göstererek “Tanıyor musunuz? Nasıl vurdunuz? Kim vurdu?” diye bağırdı. Polisler fotoğraf önlerine getirildiğinde başlarını başka bir yöne çevirdi.
Yaklaşık yarım saat süren saldırı sonrası basın açıklaması için toplananlar İstiklal Caddesi’ne çekildi. Bu sırada TOMA’dan kalabalığa tazyikli su sıkıldı. Akrep aracının üzerindeki bir polisin kalabalığa plastik mermi ile ateş ettiği görüldü. Ardından polis Taksim Meydanı’na çekildi.

Saldırıya karşın basın açıklaması yapıldı


Polisin saldırısına rağmen Sami Elvan’ın basın açıklaması okudu:
“Berkin'in vurulmasından 46 gün geçmesine rağmen olayın sorumlularının bulunması konusunda herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Savcılığa avukatlarımız vasıtasıyla şikayette bulunmamıza rağmen sorumlular yakalanmamış ve haklarında işlem yapılmamıştır. Biz Berkin'in ailesi olarak hem vur emri verenlerin hem de ateş edenlerin tespit edilerek yargılanmasını bekliyoruz."
Açıklamasının ardından İstiklal Caddesi’nde polisin gözaltı yapmak için ara sokaklara dağıldı görüldü. Bu sırada bir sivil polisin gözaltına almaya çalıştığı bir kişinin peşine koşarken göstericilerin arasında kaldığı ve kalabalıktan çıkarken silahını çektiği görüldü. Gözaltına alınanlardan Göker Özaltın’ın polis tarafından karakola götürülürken adını yüksek sesle söylemesi kameralara yansıdı. Basın açıklamasına polis saldırısı ve gözaltılara karşı yapılan protesto gösterileri gece 12.00'ye kadar sürdü. Mis Sokak girişine TOMA ve akreplere karşı barikat kuruldu.

Business News