HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

PKK: Akacak kandan AKP sorumlu!

PKK, Abdullah Öcalan'ın 21 Mart Newroz'unda yaptığı konuşma sonrası başlayan süreç için üzerine düşen görevi yaptığını, buna kar...

PKK, Abdullah Öcalan'ın 21 Mart Newroz'unda yaptığı konuşma sonrası başlayan süreç için üzerine düşen görevi yaptığını, buna karşın verdiği taahhütleri gerçekleştirmeyen AKP'nin akacak kandan sorumlu olacağını belirtti.
PKK'nin internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, 21 Mart'tan beri hiçbir çatışmanın olmadığı ve militanların geri çekildiği ifade edilirken, AKP'nin "çözüm değil savaş hazırlığı içinde olduğu" belirtilerek "AKP çözüme yönelik hiçbir adım atmamış, kalekol ile köy korucu sayısını artırmış ve baraj yapımlarını hızlandırmıştır" denildi.

vagus.tv
'nin haberine göre, hükümetin paket hazırlıklarından bahsedilen açıklamada, Kürtçe'nin eğitim dili olması ve yüzde 10'luk seçim barajının düşmesi yönünde adımların atılmadığı ve sürece ait pakette "Kürt sorununun çözümüne yönelik hangi konular yer alacak" denilerek AKP'nin hazırladığı paketin "zaman kazanma ve oyalama paketi" olduğu ifade edildi.
Öcalan'ın hükümete 1 Eylül'e kadar zaman verdiğinin hatırlatıldığı açıklamada "Aksi halde yeniden savaşın başlaması kaçınılmaz olacaktır. Yeni bir savaş dönemi eskisini kat kat aşacak bir potansiyeli bağrında taşıyor ve akacak kanın sorumluları AKP hükümeti ve Türk devleti olacaktır." denildi.
Öte yandan Suriye'nin Kürt bölgesinde bir devrim yaşandığının belirtildiği açıklamada karşıt güçlerin bu devrimi boğmak için biraraya geldiği ifade edildi. Ayrıca hükümetin El Nusra'ya her türlü savaş ve lojistik desteği verdiği de ifade edildi.

Business News