HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Antakyalı anneler çocukları için yürüdü

Antakyalı annelerin çağrısını yaptığı yürüyüş Uğur Mumcu Meydanı’ndan 16.00′da başladı. Yürüyüşte Ali İsmail’in, Medeni’nin, Ethem’in, Ah...

Antakyalı annelerin çağrısını yaptığı yürüyüş Uğur Mumcu Meydanı’ndan 16.00′da başladı. Yürüyüşte Ali İsmail’in, Medeni’nin, Ethem’in, Ahmet’in anneleri yer aldı. Annelerin direnişte hayatını kaybeden çocuklarının resimlerini tuttuğu ve en önde olduğu yürüyüşe Antakya’daki tutuklu direnişçilerin anneleri de katıldı.  Armutlu’da, Abdullah Cömert’in ve Ahmet Atakan’ın öldürüldüğü yerlere anneleri temsilen 6 karanfil bırakıldı. Yüzlerce kişi, direnişçiler için saygı duruşunda bulundu.
Armutlu BP önüne gelindiğinde anneler, herhangi bir saldırının yaşanmamasına karşı polisler ile kitle arasına zincir kurdu. Burada yapılan oturma eyleminde, evlatlarını kaybeden anneler birer konuşma yaptı. Ahmet Atakan’ın halkı için canını feda ettiği belirten Anne Emsal Atakan konuşmasına şöyle devam etti:
Benim oğlum cesurdu, yürekliydi, delikanlıydı. Halkı için, demokrasi için, özgürlük ve barış için mücadele ediyordu. Ben de başından sonuna kadar onunla birlikteydim. Tayyip iktidarı yıkılana kadar direnmeye devam.”
Anne Sayfi Sarısülük, Ethem’in katili polislere karşı konuştu:
Antakyalılar, Armutlular… Ben bugün buraya oğlumun sesini duyarım diye geldim. Ama duyamadım… Ama yan tarafıma baktım ki (polislere bakarak) katilleri burada. Biz onların peruğunu mahkeme günü düşürdük. Tayyip’in, katillerin peruğu düştü.”
Emel Korkmaz da oğlu Ali İsmail için bir konuşma yaptı:
Ölüm bizi Eskişehir’de buldu. Ali, Gezi eylemlerinde zalimlerin çelmesine takıldı. Ama Ali burada, aramızda. Alişim gitti ama nice Aliler bıraktı bana.”
“Bu karakolları çocuklarımıza mezar olsun diye mi yapıyorlar” diyen Medeni’nin annesi Fahriye Yıldırım devlet teröründen bahsetti:
Benim oğlum 18 yaşında öldü. Biz çocuklarımızı 18 yaşına kadar büyütüyoruz, yiğit evlatlar yapıyoruz. Sonra bir devlet çıkıyor öldürüyor. Oğlum karakol protestosunda oturma eyleminde öldürüldü. Zaten bir karakol varken ikincisine ne gerek var?”
Halkevleri MYK üyesi ve Kadın Sekreteri Dilşat Aktaş da Antakyalı annelerin eylemindeydi. Aktaş konuşmasında, Antakyalı annelerin 31 Mayıs’tan itibaren direnişte aktif rol üstlendiğini dile getirdi. Aynı kadınların şimdi de sokakta olduğunu söyleyen Aktaş, 3 canını kaybeden Antakya’nın özellikle son 2 ayda yoğun saldırılara maruz kaldığını, yine de Antakyalı direnişçilerin iktidara karşı seslerini yükseltmeye devam ettiğini ifade etti.
13 direnişçisi tutuklu olan Antakya’da Ceyhan Çiçek’in annesi ile Mustafa Kemal Ersöz ve Namık Kemal Ersöz’ün annesi de birer konuşma yaptı.
Bine yakın Antakyalı kadının katıldığı yürüyüşe erkekler de kaldırımlardan yürüyerek destek verdi. BP önünden Gazi Mahallesi’ne devam eden Antakyalı annelerin yürüyüşü gökyüzüne dilek fenerleri bırakarak sona erdi.
antakya-anneler-manset
 
antakyalı-anneler-haber
antakya-anneler-bp
antakya-anneler-balon

Business News