HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

SURİYE’de OYNANAN KORKUNÇ TRAJEDİ

İngiltere,   Fransa, Amerika,   onun   uşağı Tayyip ve İsrail,   İNSANLIK DIŞI gaz saldırısını bahane ederek; kanlı köpek balığı   dişl...


İngiltere,  Fransa, Amerika,  onun  uşağı Tayyip ve İsrail,  İNSANLIK DIŞI gaz saldırısını bahane ederek; kanlı köpek balığı  dişlerini göstererek Suriye’ye biran önce  saldırmanın hazırlığı içindeler. İsrail ‘’Eli tetikte ‘’ bekliyor.

 Her lokması insan kanı taşıyan, tarihlerinde sayısız katliamların kanı içinde yüzen  bu soyguncu ülkeler, en son Suriye’de KORKUNÇ VE ACIMASIZ BİR  TRAJEDİ sahnelemektedirler.

Şeriatçı  terör ve cinayet   örgütü  Al   Kaida’nın yaptığı kuvvetle muhtemel   gaz saldırısını, Suriye ordusu yapmış gibi iddia ediyorlar. Bu canavarlığı bahane ederek Suriye’ye saldırıp bir türlü yutamadıkları Suriye’yi  de yutmak istiyorlar.       

Gaz saldırısını yapan kesinlikle Suriye ordusu olamaz. Çünkü, daha önce bu gazın kullanıldığı iddia edilmiş, Birleşmiş Milletlerden görevli bir uzman ekibi  inceleme yapmak için Suriye’ye gelmişti.  Son gaz katliamı , BM uzmanları geldikten 2 gün sonra, dış müdahaleye fırsat vermek için  yapıldı.

 Biraz mantıkla düşünüldüğünde , Suriye  ordusu  çıldırsa  bile buanda böyle bir katliam yapmaz. Çünkü Amerika, daha önce defalarca; Suriye ordusu gaz kullanırsa kesin saldıracağını söylemişti.  Bunun kuru bir tehdit olmadığını bilen  Beşar Esad, tam da BM inceleme heyeti gelmişken,  sivil halka karşı böyle bir katliamı yapması düşünülemez.

Ta baştan Suriye’ye saldırmak için fırsat kollayan İngiltere, Amerika ve suçortağı Tayyip, daha ilk günden  katliamı  Suriye’nin  yaptığını  söylediler . Ve derhal ‘’silahlı müdahale ‘’ yapılarak Esad’ın devrilmesi için  çalışmalarını yoğunlaştırdılar.

BM uzmanlarının inceleme sonuçlarını bile  beklemeden, bir Birleşmiş Milletler kararı olmadan  saldırı hazırlığına giren İngiltere ve ve Amerikanın  bu aceleci işgüzarlıkları niye? Kan kokusu almış köpek balıkları gibi Suriye’nin başına üşüşüp, Ortadoğuda  kontrol edemedikleri  iki ülke Suriye ve İran’ı da yutmak için mi?

Evet tam da bunun için. Yoksa Suriye halkının tamamı katledilse, kendi çıkarları  yoksa  kıllarını bile kıpırdatmadıklarını dünya biliyor.

Bu soyguncu ülkelerin,  Suriye’de korkunç  bir  oyun sahneledikleri artık çok açık. Önce 30 ülkeden topladıkları 30-40 bin Şeriatçı  terör ve cinayet örgütü  Al  Kaida militanlarını  silahlandırıp Suriye’ye sokdular.  Ve onları ‘’Suriye muhalefeti’’ gibi gösterdiler. Ağır silahlarla destekleyip, Esad hükümetini devirmek için, iki yıldır 100-150 bin insanın katledilmesine neden oldular.  Ama Suriye halkının %90’ının desteklediği Esad’ı deviremediler. Hatta Suriye ordusu, karşı saldırıyla bu caniler sürüsünü önemli birçok yerden geri püskürttü.   Onun için  bu elikanlı emperyalist ülkeler, şimdi  kendileri Esad’ı devirmek  istiyorlar. 

Emperyalistlerin yüzyıllardır süren sömürgeci politikalarını bilenler için, onların planlarını görmek zor değil:

 Önce saldırmak için bir bahane yaratmak;  sonra meşru bir müdahale  gibi saldırmak.  

Çok kuvvetle muhtemeldir ki zehirli gazı Al Kaida’ya veren İngilteredir. Kullanan da, ilişikteki resimde görülen katliamı, kuzey  Suriye’de  ROJAVA’da Kürt halkına yapan Al Kaida’dır.  Bu örgütün benzeri ve daha korkunç katliamları yaptığı dünyaca biliniyor AMA  ne İngiltere, ne Amerika ne de Tayyip, katliamı onların yapmış olabileceğinden zerre kadar söz etmiyor. İşte emperyalistleri  ve uşaklarını ele veren de bu. 

Amerika ve İngiltere’nin başını çektiği  IRAK ve LİBYA işgalleri öncesinde de Bush  ve İngiltere başbakanı Tony Blair, benzer yalanlarla dünya kamuoyunu kandırmaya çalışmıştı. 2 MİLYONDAN FAZLA Iraklıyı katlettiler ve günümüzde de hergün katliamlar devam ediyor, Irak paramparça.

 Şimdi bunlar, Suriye’yi de ‘’Esad diktatöründen’’  kurtaracaklarmış. Irak’da olduğu gibi milyonlarca insanı korkunç teror bombalarıyla katlederek  ve  Suriye’yi yerlebir ederek.

Emperyalistler  engellenemezse, şimdi bütün Ortadoğuyu ve  ülkemizi de yakıp kavuracak korkunç bir savaşın içine atacaklar.

Türkiye’nin yüzkarası Tayyip ve Dışişleri Bakanı koltuğunda oturan zat, Suriye’ye saldırı için yoğun çabalar harcıyor ve ‘’Müttefiklerin müdahalesi durumunda , Türkiye de  memnuniyetle destek verecektir’’ diye demeçler veriyorlar. Sonuçlarını düşünmeden, Mecliste bir karar almadan, ülkemizi bir felakete sürüklemekten çekinmiyorlar.

Ne acıdır ki, müslüman olduğunu söyleyen Tayyip ve partisi, müslüman Suriye halkını katletmek için,  EMPERYALİST Hırıstiyan Haçlı Ordusu ve İsrail ile omuz omuza savaşıyor.

Şimdi insanım diyen herkesin, Türkiye insanının da katledilmesine yol açacak ve  korkunç acılara , kanlı gözyaşlarına sebep olacak bu emperyalist saldırının engellenmesi için aktif mücadele etmesi gerekir.

Susmak ve sadece olanları seyretmenin sonuçları her insanı, ülkemizde de onulmaz acılarla boğacaktır...
AHMET ÖZÜMAĞI

Business News