HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Trabzonspor devam ediyor

Avrupa Ligi’ndeki kritik Lazio maçı öncesi tek hedefi 3 puandı Trabzon’un. Evinde seyircisinin desteğiyle moral ve özgüven depolamak isti...

Avrupa Ligi’ndeki kritik Lazio maçı öncesi tek hedefi 3 puandı Trabzon’un. Evinde seyircisinin desteğiyle moral ve özgüven depolamak istiyordu bordo-mavililer. Ama belirtmek gerekir ki Trabzon taraftarı yeterli desteği vermedi Fırtına’ya; hafta içi takımın çok önemli bir karşılaşmaya çıkacak, pazar günü hava çok güzel, Trabzon, Avni Aker’de bu sezon 5 mücadelesinin 4’ünü kazanmış, neden gitmezsin maça?

Torku Konya ise deplasmandaki ilk 3 puanını almak istiyordu. İki ekipte istekli başladı karşılaşmaya. Tempolu geçen ilk 15 dakikanın sonunda oyun kontrolünü eline aldı Trabzon, ve bir daha da rakibine vermedi.

Maçın başında konuk ekip adına Djalma ve Ndouassel karşı karşıya pozisyonlarda Onur’u avlayamadılar. 10’da Henrique, 19’da ise Bosingwa, müsait pozisyonları değerlendiremediler. 20’de Erdal, 38’de Ali Çamdalı, 40’ta ise Ndouassel, Konya adına saç baş yoldurdu.

SIRA LAZIO’DA!

İlk yarı golsüz sona ererken 2. yarıda belki daha az pozisyon buldu Trabzon ama daha bilinçli hücum etti. Zaten bu sezon evinde kolay puan vermeyeceğinin sinyallerini net bir şekilde gösteriyor bordo-mavili takım.

46’da Yusuf, 47’de ise Janko, Itandje’yi geçemezken beklenen gol 55’te geldi. Serbest vuruşta Adrian ortaladı, Mustafa Yumlu şık kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi: 1-0. 61’de Henriqe’nin ortasında top direğe çarparken 71’de fark 2’ye çıktı. Malouda uzaktan vurdu,ilk golü atan Mustafa Yumlu’nun beline çarpan top, Itandje’yi kontrpiyede bıraktı ve ağlara gitti: 2-0.

Farkın ardından ise tempoyu düşürdü bordo-mavililer. Skoru korumaya giden Mustafa Akçay, artık kesinlikle bir sistem oturttu takımına. Sistemden de önemli olan inanç ve özgüvenle çıkıyor öğrencileri sahaya. Bu güzel oyunla perşembe günü ‘Avni Aker Cehennemi’nde neden bir destan yazılmasın?

Business News