Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Altın Şafak’a büyük darbe

Rapçi Fissas’ın ölümünün ardından gözaltına alınan Altın Şafak üyeleri bugün ifade verecek. Örgüt üyeleri hakkında, suç örgütü kurmak ve ...

Rapçi Fissas’ın ölümünün ardından gözaltına alınan Altın Şafak üyeleri bugün ifade verecek. Örgüt üyeleri hakkında, suç örgütü kurmak ve şantaj yapmak gibi suçlamalar var. Altın Şafak’çılar 20 yıla kadar hapis cezası alabilecek.
Yunanistan’da solcu şarkıcı Pavlos Fissas’ın öldürülmesinin ardından yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ırkçı Altın Şafak üyeleri hakkında cezai kovuşturma başlatıldı. Aralarında parti lideri Nikos Mihaloliakos ve 4 milletvekilinin de bulunduğu 21 kişiye, terörle mücadele şubesinde gece geç saatlere kadar süren sorgulamalarının ardından, savunmalarını hazırlamaları için üç gün süre verildi.
Yunanistan Yüksek Mahkemesi Savcı Yardımcısı Haralambos Vurliotis tarafından hazırlanan dava dosyasında, örgütün Hitler öğretilerini esas aldığı belirtildi. Örgütün, bir lider tarafından yönetilen piramit bir yapıya sahip olduğu ifade edilen dosyada, ırkçı örgütün üyelerini savaş bilgisi olan kişilerden seçtiği ve bu kişilere başkent Atina yakınlarındaki Malakasa, Mandra ve Salamina’daki özel kamplarda eğitim verdiği söylendi. Dava dosyasında ayrıca, örgütün henüz bilinmeyen kimi mekanlarda silah bulundurduğu belirtildi.
Haklarında, organize suç örgütü kurmak, bu örgütte yer almak, yönetmek, kara para aklamak ve santaj yapmak gibi suçlamalar bulunan Mihaloliakos ve diğer parti üyelerinin, mahkemece suçlu bulunmaları halinde, 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecekleri belirtiliyor.
Bu arada Altın Şafak’ın iki numaralı ismi, Milletvekili Hristos Papas da önceki gün Atina Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu. Papas, Emniyet’te Nazi selamı vererek “Milliyetçilik galip gelecek. Yaşasın Altın Şafak” diye slogan attı. Pappas’ın da bugün, diğer vekillerle birlikte ifade vereceği bildirildi.
Polislerle işbirliği
Altın Şafak’a karşı operasyonlar yoğunlaştırılırken, öte yandan örgütün çok sayıda polisle de işbirliği yaptığı yönünde iddialar gündeme gelmeye başladı. Son olarak önceki gün Pire şehrinde Altın Şafak’la işbirliği içinde olduğu belirtilen bir kadın polisin evinde hançerler, muştalar, bıçaklar, G3 tipi tüfek mühimmatı, göz yaşartıcı bombalar ve dinamit lokumları bulundu. Adı açıklanmayan polisin, Emniyet’ten Altın Şafak’a istihbarat sızdırdığı iddia ediliyor. Ayrıca, orduda da Altın Şafak’la işbirliği yapan askerleri tespit etmek üzere soruşturma başlatıldı.
Yunan hükümeti de Altın Şafak’a karşı başlatılan operasyonun bir parçası olarak, ırkçı nefret içeren konuşmaları hedef alan bir yasa tasarısı üzerine çalıştıklarını duyurdu. Tasarının birkaç gün içerisinde Meclis’e sunulacağı belirtildi.
Rapçi Fissas’ın bir Altın Şafak üyesi tarafından öldürülmesinin ardından, ülke genelinde faşizm karşıtı gösteriler başlamış ve ırkçı örgütü hedef alan operasyonlarda, çok sayıda örgüt üyesi gözaltına alınmıştı.

Hiç yorum yok

SON YAZIDAN