HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

HDP’nin ilk gündemi: CHP ittifakı

Gözler ittifak tartışmalarına çevrildi HDP’de Eşbaşkan Tuncel’in CHP ile İstanbul’da ortak bir aday çıkarabileceklerine ilişkin aç...

Gözler ittifak tartışmalarına çevrildi


HDP’de Eşbaşkan Tuncel’in CHP ile İstanbul’da ortak bir aday çıkarabileceklerine ilişkin açıklamanın ardından gözler ittifak tartışmalarına çevrildi.

Önceki gün olağanüstü kongresini yapan solun yeni partisi Halkların Demokratik Partisi’nin en önemli gündem maddelerinden birini yerel seçimler için ittifak arayışları oluşturuyor. HDP’nin İstanbul’da Sırrı Süreyya Önder’i aday göstermesine kesin gözüyle bakılırken Eşbaşkan Sebahat Tuncel “CHP ile ortak aday çıkarılabileceği” olasılığını gündeme getirdi. Tuncel, Habertürk Gazetesi’nde yanınlanan demecinde HDP’nin AK Parti karşıtı oyların bölünmesine neden olacağı eleştirisini haksız bulduğunu belirterek “Alternatif bir belediyecilik anlayışı oluşturulmak isteniyorsa, BDP’ye ve HDP’ye ‘alanı boşaltın’ demekten ziyade ‘yerelde nasıl ortaklaşabiliriz’ denilmesi lazım. Sarıgül’ün adaylığını desteklemek zorunda değiliz. CHP gerçekten İstanbul’u almak istiyorsa, HDP’yle işbirliği yapmak istiyorsa bunu tartışırız. Böyle bir tartışma olmadan ‘Niye aday gösteriyorsunuz?’ denilemez. Elbette en güçlü adayımızı göstereceğiz” dedi. Tuncel “Sarıgül’ü ya da CHP’nin göstereceği başka bir adayı destekleme ihtimaliniz var mı?” sorusuna “Belki ters bir şey olur, ortak bir aday gösterebiliriz. Olması gereken bu...” karşılığını verdi. Tuncel, “Yapılması gereken ittifak politikası çerçevesini tartışmak ama henüz böyle bir durum yok ortada” dedi.

Business News