Geçtiğimiz günlerde Redhack soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında oyuncu Barış Atay'ın da bulunduğu 14 kişi Ankara Adliyesi'ne getirildi.
Güncelleme: 20:00
Barış Atay'ın ilk açıklaması: "Bu hukuksuzluğun hesabı sorulacaktır. Hiçbir şeye dayanmayan bir suçlamaydı. Bazı şeylerin sebebi belliydi. Ama hiç kimse geri adım atmayacak. Mahkemeye çıkarılan beş kişiyi de bekleyeceğiz öyle gideceğiz. Buradaki muhabir arkadaşları tenzih ederek söylüyorum, sizin çalıştığınız medya firmalarının patronlarının basiretsizliği olmasaydı, bu işler buraya kadar gelmezdi. İktidar delil göstermeden gözaltına alıyorsa, Hopa'da, Reyhanlı'da, ODTÜ'de, Roboski'de, Armutlu'da, Gazi'de, Gezi'de haber yapmadığınız, kulağınızı tıkadığınız için oluyor. Tarih hepimizi yazacak. Ama şimdiye kadar görülmemiş bir biat kültürüyle yaşayan medya patronlarını affetmeyecek bu tarih. Ben bu medya patronlarından utanıyorum."

Güncelleme: 18:55
Barış Atay ve 8 kişi serbest bırakıldı. Beş kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi: Taylan Kulaçoğlu, Ekin Baykal, Ulaş Akkaya, Alaattin Karagenç ve Abidin Çelik.

Güncelleme: 17:36
CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, Barış Atay'ın savcılık sorgusundaki ifadelerini twitter üzerinden paylaştı. Barış Atay sorulara Redhack'le bir ilgisi bulunmadığı yönünde cevap verdi.
bz7u3-uccaa7dvo.jpeg

Güncelleme: 17:21
Savcılık sorgusu devam eden Barış Atay ve diğer isimlere "Gezi eylemlerinde neden tweet attıkları" soruldu. Gözaltıların Gezi Direnişi ile ilgisi bulunmadığını iddia eden İçişleri Bakanı Muammer Güler'in sözlerine karşın, savcılıkca sorulan sorular gözaltıların ardında yatan nedenin hükümetin Gezi Direnişi'ne destek veren isimleri cezalandırma amacı olduğu kanısını güçlendiriyor.

Güncelleme: 15.24
Ankara Bilişim Savcılığı, bugün adliyeye çıkartılan Barış Atay'ın arasında bulunduğu 14 kişinin dosyasını, Terörle Mücadele Yasası'nın 10. Maddesi ile görevli Ankara Başsavcı Vekilliği'ne gönderdi.

Güncelleme: 14.50
Barış Atay ve gözaltındaki diğer 13 kişinin gözaltı süresinin dolmasına rağmen henüz ifadeleri alınmadı.
CHP'li Hüseyin Aygün, savcıların dosyayı 'Özel yetkili savcıya' devrettiğini belirterek, "Barış ve arkadaşları artık 'terörist'! Ne oldu da Barışların dosyası 'terör savcılığına' gönderildi?" dedi.

Güncelleme: 11:35
Adliye'de bulunan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:
Barış Atay ve tüm tutulanlarla Adliye nezarethanesinde az evvel görüştüm, hepsi çok iyi, herkese selamları var, aralarında Kürt kökenliler de vardı, bana hemen 'Hüseyin abe xerati' deyiverdiler, yerleri dar, sadece sigarasızlıktan şikâyetçiler, dosyada iki önemli sorun var: Bazı şüpheliler daha evvelden kimi sanal faaliyetleri yüzünden RedHack davasından zaten aylarca tutuklu kalmıştı, şimdi aynı faaliyetler yüzünden yeniden gözaltındalar, oysa bir insan bir eylemden ötürü bir kere yargılanır, iki kere değil, bu bizim hukukumuzda da kabul edilmiş 'Çifte Yargılama Yasağı' ilkesidir, bu ilke ihlâl edilmiştir, diğer sorun ise RedHack'ten 'terör örgütü' icat etmeye çalışan polisin 'askeri komite üyesi misiniz?' gibi hayal ötesi bir sorgu yapmasıdır, hepsinin hakkındaki 'deliller' çok zayıf, aslında bu dosyada gözaltı işlemi bile yapılmamalıydı, AKP bu akıl almaz soruşturmayla yalnızca RedHack'in gücüne güç katar, başka hiçbir şey yapamaz.
Bu arada Adliye önünde destek amacıyla bir araya gelen topluluğun yanı sıra polis kuvvetlerinin de yığınak yaptığı görülüyor.
bz6c5yyieaa7jyz.jpeg

Güncelleme: 10:24
Barış Atay'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin Ankara Adliyesi'ne getirilmesiyle birlikte, destek ve dayanışma amacıyla Adliye önünde toplanan kalabalık artıyor.
Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Adliye önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
bz5urxwiyaa1c8b.jpeg

Güncelleme: 09:58
RedHack üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve haklarında “Başka kişi veya kurumlara ait bilgisayara yetkisiz erişim sağlamak, gizli ve kişisel bilgileri ifşa etmek, bilgisayar sistemlerini çalışamaz hale getirmek” gibi bir dizi suçlama yapılan 14 kişinin dün Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele polisleri tarafından sorgulandı.
Vatan'dan Çınar Özer'in haberine göre, Emniyet’teki 14 kişiye yaklaşık 30 soru yöneltildi. “Gezi eylemlerinde halkı sokağa dökmeye çalışmak, eylemleri büyütmekteki amacınız neydi, kimden talimat aldınız?” sorusu da yönelten Emniyetin, bazı kişiler hakkında somut herhangi bir suçlama yapmadığı, RedHack’in tüzüğünde yer aldığı iddia edilen RedHack Merkez Komite, Siyasal Büro, Basın ve İnformasyon Bürosu, Teknik Büro, Enternasyonel Büro, Hack Grubu, Askeri Komite ve Alt Grup Komitesi’nin hangisinde görev yaptıklarını sorduğu da öğrenildi. Ayrıca kişilere, “RedHack kurucusu Manyak’ı tanıyor musun, örgüt içindeki görevin ne, talimatları kimden alıyordunuz, devletin güvenliğini zedeleyecek bilgi ve belgeleri yayınlamaktaki amacınız neydi, RedHack’in amaçlarının sosyalist bir devlet düzeni kurmak olduğunu açıklamıştı. Buradaki pozisyonunuz ve göreviniz var mı?” soruları yöneltildi.
Barış Atay Emniyet'teki sorgusunda sessiz kalma hakkını kullanmıştı.

(soL - Haber Merkezi) Geçtiğimiz günlerde Redhack soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında oyuncu Barış Atay'ın da bulunduğu 14 kişi Ankara Adliyesi'ne getirildi.
Atay'ın Adliye'ye getirilirken ellerinin kelepçelendiği dikkat çekti. 14 kişi şu anda Adliye nezaretinde tutuluyorlar.
bz5ukyscyaamazv.jpeg
Barış Atay'a ve diğer gözaltındakilere destek olmak için başlatılan buluşma çağrısına uyan birçok insan ise Adliye önünde toplanmaya başladılar.
Daha yeni Daha eski