HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Ali İsmail Eskişehir'de ölümsüzleştiriliyor...

Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun öncülüğünde hazırlanan Ali İsmail Korkmaz heykeli, büyük bir kalabalıkla Eskişehir'e dikiliyor. A...

Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun öncülüğünde hazırlanan Ali İsmail Korkmaz heykeli, büyük bir kalabalıkla Eskişehir'e dikiliyor. Ali İsmail'in ailesi de törende yer alırken, çok sayıda sanatçı destek için Eskişehir'de.
Güncelleme 16:12
Ali İsmail Korkmaz heykeli açıldı. Ali İsmail'in annesi, heykelin eline ilk suyu döktü. Anne, "Bu şehre heykelin dikilecek deseler gülerdi. 19 yaşında heykeli dikildi." dedi.
baux9wzigaa3svf.jpg
aliismail_0.jpg

Güncelleme 15:45
Binler heykelin açılışının yapılacağı yere doğru yürüyüşe geçti.
wp_20131130_032.jpg

Güncelleme 15:39
Ali'nin ağabeyi Gürkan Korkmaz konuşuyor:
"Ben bir kardeş kaybettim ama binlerce kardeş kazandım.Ali'nin sırtını kollayan binlerce dostu var. Yine olsa yine girerdi o sokağa. Ali için bu dayanışmayı büyütmemiz gerekiyor."

Güncelleme 15:26
Ender Yiğit'in okuduğu şiirlerin ardından, sahneye Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş çıkarak Ali İsmail'in dostlarını selamladı.
Ayvalıtaş'ın ardından gazeteciler Can Soyer, Sami Menteş ve Barış Terkoğlu birer konuşma yaptılar.
fotograf_1_1_1.jpg
fotograf_1_9.jpg
foto_raf_3.jpg

Güncelleme 15:19
FKF Genel Sekreteri Ercan Bölükbaşı konuşuyor. Bölükbaşı konuşmasında Ali İsmail davasındaki tutumundan dolayı Eskişehir Valisi Azim Tuna'yı kınarken, matem havasına girmeksizin gençliğin mücadeleye devam edeceğini dile getirdi. FKF Genel Sekreteri, "Biz sadece heykel dikmiyoruz. Bizim burada toplanmamız mücadelemizi büyüterek anlam kazanacaktır" dedi.
img_9485.jpg

(soL - Eskişehir) Eskişehir'de polis ve eli sopalı kişiler tarafından dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz için yapılan heykel, binlerce kişinin katılımıyla açılıyor.
Açık Öğretim Fakültesi önünde toplanan Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyeleri ve Eskişehirliler, binlerce kişilik bir kortejle heykelin dikileceği Espark'a doğru yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş sırasında Ali İsmail'in ailesi de gençlere katıldı.
Espark önüne gelen binlerce kişi, Ali İsmail için söylenen söylenen şarkılara eşlik ediyor.
fotograf_1_8.jpg
fotograf_2_7.jpg
fotograf_1_1_0.jpg
fotograf_1_2_0.jpg
fotograf_1_3_0.jpg
fotograf_2_1_0.jpg
fotograf_2_3_0.jpg

Business News