HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Geçen Hafta Sivasspor, bu hafta Kasımpaşa, eder 2 penaltı!

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasındaki Kasımpaşa-Galatasaray müsabakası 1-1 eşitlikle sonuçlandı ve her iki takımın da lider Fenerba...

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasındaki Kasımpaşa-Galatasaray müsabakası 1-1 eşitlikle sonuçlandı ve her iki takımın da lider Fenerbahçe ile aradaki puan farkını azaltma çabaları sonuç vermedi. İlk yarıda Galatasaray'a büyük üstünlük kuran ve rakip kalede birçok gol fırsatı yakalayan Kasımpaşa, tek golünü 11. dakikada Malki ile buldu. Galatasaray ise kaleyi bulan şutunun olmadığı ilk yarının ardından yapılan oyuncu değişiklikleriyle, dengeyi sağladı.

Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip ErdoğanHakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Kemal YılmazKasımpaşa: Isaksson, Elyasa Süme, Yalçın Ayhan, Barış Başdaş, İlhan Eker, Adem Büyük, Donk, Castro, Babel, Scarione, Malki (Dk. 68 Viudez)Galatasaray: Eray İşcan, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Chedjou, Riera (Dk. 56 Emre Çolak), Eboue (Dk. 81 Gökhan Zan), Melo, Selçuk İnan, Bruma (Dk. 46 Umut Bulut), Drogba, Burak YılmazGoller: Dk. 11 Malki (Kasımpaşa), Dk. 60 Burak Yılmaz (Galatasaray)Sarı kartlar: Dk. 24 Yalçın Ayhan, Dk. 43 İlhan Eker (Kasımpaşa), Dk. 31 Riera (Galatasaray)

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin ikinci yarıda Umut Bulut ve Emre Çolak'ı oyuna sokmasıyla canlanan sarı-kırmızılılar, Burak Yılmaz'ın 60. dakikadaki golüyle skoru eşitledi.

Her iki takımın da birçok net gol pozisyonundan yararlanamadığı ikinci yarının ardından, müsabaka 1-1'lik skorla tamamlandı.
Beraberlik iki takıma da yaramadı
Ligde ikinci sırada bulunan Kasımpaşa ile dördüncü sırada yer alan Galatasaray'ın yenişememesi, zirve yarışında iki takımın da çabalarını boşa çıkardı. Lider Fenerbahçe'nin derbi maçta Beşiktaş'la berabere kalmasının ardından Kasımpaşa'nın puan farkını 4'e, Galatasaray'ın ise 7'ye düşürme fırsatı doğmasına karşın, maçın sonucu bu planları boşa çıkardı.

Kasımpaşa, 32 puanlı Fenerbahçe'nin ardından 26 puanla ikinci sırada, Galatasaray ise 23 puanla dördüncü sıradaki yerini korudu.
 
Kasımpaşa'nın yenilmezlik serisi, 7 maça çıktı
Kasımpaşa, Galatasaray karşılaşmasını berabere tamamlayarak, yenilmezlik serisini 7 maça taşıdı. Ligdeki son yenilgisini 6. haftada kendi seyircisi önünde Eskişehirspor'a karşı 2-0'lık skorla alan Kasımpaşa, daha sonra çıktığı 5 maçı kazanarak önemli bir çıkış yakalarken, geride kalan haftada Bursaspor ile deplasmanda, bu hafta da evinde Galatasaray'la 1-1 berabere kalsa da yenilmezliğini devam ettirdi.

Eray'ın hatalı pası korkuttu
Maçın henüz 5. dakikasında kaleci Eray İşcan'ın hatalı pası, Galatasaray kalesinde tehlikeye neden oldu. Chedjou'nun geri pasında Eray, kötü bir vuruşla topu ceza sahası önünde Scarione'nin önüne düşürdü. Bu oyuncunun pasında Sanharib Malki ofsaytta kalınca, Galatasaray kalesindeki bu önemli tehlike son buldu.

Melo, önce Donk, sonra da Sabri'yle tartıştı
İlk yarıda Kasımpaşalı Donk ile ağız dalaşına giren Felipe Melo, daha sonra takım arkadaşı Sabri'yle de tartıştı. Donk ile bir süre münakaşa eden Melo, kendisini sakinleştirmeye ve o bölgeden uzaklaştırmaya çalışan Sabri'ye de tepki gösterdi. Daha sonra Eboue'nin de araya girmesiyle Brezilyalı futbolcu sakinleşti.

Kasımpaşa tribününde kavga
Mücadelenin ilk yarısında, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nın Taksim tarafında bulunan kale arkası tribününde Kasımpaşalı taraftarlar arasında kavga çıktı. Kavganın bir süre devam etmesi ve özel güvenlik görevlilerinin yetersiz kalması üzerine tribüne giren emniyet güçleri, bazı taraftarları stat dışına çıkararak ortamı sakinleştirdi.

Bruma ikinci yarıya çıkarılmadı
Müsabakanın ilk yarısında kötü bir oyun çıkaran Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, ikinci yarıya başlarken Bruma'yı oyundan aldı. İlk yarıda beklentilerin altında bir futbol ortaya koyan Portekizli genç oyuncu, takımdaki yerini ikinci yarıda Umut Bulut'a bırakmak zorunda kaldı.

Sabri'nin auta giden ortası alkışlandı
İkinci yarıda Sabri Sarıoğlu'nun sağ kanattan yaptığı ve auta giden ortası sonrası Kasımpaşa tribünlerinden alkışlar yükseldi. Sabri'nin topu auta göndermesinin ardından tüm tribünler alkış tutarken, Sabri lehine de tezahürat yapıldı. Galatasaraylı futbolcular, bu pozisyon sonrası takım arkadaşlarına moral vermeye çalıştılar. Sarı-kırmızılı futbolcular, sahanın zemini nedeniyle ayakta durmakta zorlandı. Galatasaray'da özellikle Umut, sağdan yapılan ortada müsait durumda pozisyon aldığı sırada kayarak düştü ve topa istediği gibi vuramadı.

Semih formasına kavuştu
Milli takım kampında yaşadığı sakatlık sonrası ligdeki Sivasspor ve UEFA şampiyonlar ligi'ndeki Real Madrid karşılaşmalarında forma giyemeyen Semih Kaya, Kasımpaşa mücadelesiyle yeniden formasına kavuştu. Mancini'nin Real Madrid maçı öncesi Sivasspor mücadelesinde yedek soyundurduğu ve son dakikalarda sahaya sürdüğü Drogba, bu kez ilk 11'deki yerini alırken, İtalyan teknik adamın Sivasspor karşısında ilk 18'e dahi almadığı Bruma ile Sabri Sarıoğlu ise bu karşılaşmada sahaya 11'de çıktılar.

Sivasspor karşılaşmasına 11'de başlayan oyunculardan Gökhan Zan, Aydın Yılmaz ve Umut Bulut ise yedekler arasında yer aldı.

Kasımpaşa kadroyu değiştirmedi


Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, Galatasaray maçında takım kadrosunu zorunlu bir değişiklik dışında bozmadı. Geride kalan haftada oynanan Bursasspor maçında sahaya sürdüğü ilk 11'den tek değişikliği, sarı kart cezalısı durumuna düşen Kerem Şeras'ın yerine Barış Başdaş'ı alarak yapan Gürcü teknik adam, kadro istikrarını devam ettirdi.

Stat dolmadı
Kasımpaşa-Galatasaray maçına futbolseverlerin ilgisi yeterli düzeyde olmadı. Maçta Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı tribünlerinde yer yer boşluklar gözlenirken, Galatasaray taraftarları kendilerine ayrılan bölümü doldurdular. Her iki takım taraftarları da maç öncesi yaptıkları tezahüratlarla futbolculara destek verdiler.

Kasımpaşa, 10 maçta gol atamadı


Galatasaray'a karşı lig tarihinde sadece 2 galibiyeti bulunan Kasımpaşa, rakibine geride kalan 18 lig maçının 10'unda gol atamadı. Sarı-kırmızılı fileleri 8 maçta havalandırabilen lacivert-beyazlı takım, buna karşın 18 lig maçından sadece 5'inde kalesini gole kapatabildi.

En farklı skorlar
Galatasaray, galibiyet sayısı bakımından büyük üstünlük kurduğu rakibini bir kez 5-0, bir kez de 4-0 yendi. Kasımpaşa ise rakibi karşısındaki 2 galibiyetini de tek farklı skrorlarla aldı. Galatasaray, rakibini ayrıca 1 kez 5-2, 1 kez de 4-1'lik sonuçlarla mağlup etti.

Business News