HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"Meclis'teki üniformalı Atatürk resminden rahatsızım" demişti!

AKP'nin Adıyaman belediye başkanı adayı Hüsrev Kutlu, 2003 yılında yaptığı açıklamalarda çok konuşulmuştu. Başbakan Recep Tayyip Er...

AKP'nin Adıyaman belediye başkanı adayı Hüsrev Kutlu, 2003 yılında yaptığı açıklamalarda çok konuşulmuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda AKP'nin 21 il için belediye başkan adaylarını tanıttı. Erdoğan, Adıyaman için Hüsrev Kutlu'nun aday gösterildiğini açıkladı.

Adıyaman eski milletvekili olan Hüsrev Kutlu, 2003 yılında yaptığı açıklamada, "Meclis'teki üniformalı Atatürk resminden, askerlerin yemek duasından ve sağol seslerinden rahatsızım" demişti. Meclis'te kendisini kışlada gibi hissettiğini söyleyen Kutlu, askerlerin "sağol" sesinden misafirlerinin irkildiğini öne sürmüştü. Kutlu'ya Türk Silahlı Kuvvetleri de tepki göstererek, "Sorumsuzca sarf edilmiş sözler" açıklaması yapılmıştı.

Kutlu, yine 2003 yılında NTV'ye yaptığı açıklamada, "Yargıda 70 milyona birşey olmaz da bize olur. Dokunulmazlıkların olmadığı ülkelerde Genelkurmay Başkanı bakanlardan önce gelmiyor" demiş, dokunulmazlıkların ömür boyu olması gerektiğini savunmuştu.
PROTESTO EDİLDİ
Kutlu'nun Adıyaman belediye başkanlığına aday gösterilmesi AKP teşkilatı tarafından protesto edildi. Adıyaman Gölbaşı Caddesi üzerindeki AKP İl Binası önüne gelen partililer, slogan atıp yolu trafiğe kapattılar. Göstericiler, ceketlerini sallayarak, "Burası Şanlıurfa olacak" sloganı attı.

Business News