HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Gülsuyu Gülensu Mahalle Meclisi Basın Açıklaması

Değerli halkımız, Değerli Basın Emekçileri, Dostlar, Yoldaşlar; Bir çoğumuzun bildiği üzere Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde uzunca bir...


Değerli halkımız, Değerli Basın Emekçileri, Dostlar, Yoldaşlar;

Bir çoğumuzun bildiği üzere Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde uzunca bir süredir çete faaliyetleri ve saldırıları devlet gözeteminde devam etmektedir. 

Mayıs 2013 'te çete bağlantıları olan minibüsçü Aytekin Turan'ın oğlu Uğur Turan muavin olduğu minibüste bir yolcuyu sekiz yerinden bıçaklayarak ağır yaralamıştır. Olayın faili çeteci şahıs bügün hala hiç bir gözaltı ve tutuklama olmadan aramızda dolaşmaya devam etmektedir. Bu saldırı kimilerine göre münferit gözükse de ardından yapılan saldırıların işareti gibidir.

27 Temmuz 2013 tarihinde Gülensu mahallesinde bulunan Nurettin Sözen parkındaki Umut Çay Bahçesine gelen çeteci Hakan Taşhan ve kalabalık çete grubu burada ESP üyesi Cebrail Günebakan'a silahla ateş ederek ağır yaralamıştır. Parkın içinde bulunan "MOBESE" kameralarının görüntüleri avukatlar tarafından istendiğinde ise "kameralar bozuk" denilmişti. Saldırıyı yapan Hakan Taşhan tutuklanacağı yerde arkadaşımız Cebrail Günebakan uzun tedavi günlerinin ardından, devletin Gülsuyu'nda yaptığı gözaltı operasyonunda tutuklanarak hapishaneye konuldu.
Ağuatos ayı başlarında mahallede festival afişleri asan ESP'li Sinan Sağır ve Aykan Şimşek Gülensu sondurak'ta yine " MOBESE" kameraların altında vurulmuştur. Hemen peşinden aynı çeteler pazar sokağında bulunan ESP maltepe ilçe binasını basarak burda bulunan üç arkadaşımızıda silahla yaralamıştır. ESP bürosunda kaval kemiğinden vurulan Partizan okuru Çağdaş Temuroğlu bugun dört ay geçmesine rağmen hala ayağa kalkamamış durumdadar. 

Aynı gün, gerçekleşen saldırıları protesto etmek için Esenkent polis karakolu önüne yürünerek burada basın açıklaması yapmak suretiyle polis'in tutumu teşhir edilmiştir. Basın açıklamasının ardından tekrar Gülsuyu'na dönen kitlenin üzerine Pazar sokağı girişinde motorsikletli faşist çete üyeleri tarafından saldırı yapılmış, açılan ateş sonucu Özgür Gelecek muhabiri ve okuru, DİHA muhabiri ve ESP üyesi dört arkadaşımız vurularak yaralanmıştır.

İlerleyen günlerde ise devlet destekli çeteciler tarafından istenilen haracı vermeyen minibüsçü esnafı Fatmahanım meydanında vurularak hasılatlarına el konulmuştur. 

Gülensu mahallesinde bulunan BDP maltepe ilçe yöneticisi Besim yılmaz'ın dükkanına pompalı tüfek ile saldırı yapılmış, aynı saldırganlar Gülensu Gülsuyu Haklar Derneği'ne de iki defa silahlı saldırı gerçekleştirmişlerdir.

Mahallemizde çeteleşme ve uyuşturucu satışına karşı meşru ve demokratik faaliyet yürüten devrimci demokrat kurumlara yapılan saldırıların sonuncusunda ise, Halk Cephesi'nin uyuşturucuya ve çeteleşmeye karşı yaptığı yürüyüşe Fatmahanım bölgesinde çetecilerin ateş etmesi sonu Gökhan Aktaş ağır yaralanmış,Hasan Ferit GEDİK ise katledilmiştir.

Mahallemizde yaşanan bu çete saldırılarına kayıtsız kalan emniyet ve İçişleri Bakanlığı ve bizzat iktidarın talimatı ile Mahallemizde bulunan Devrimci Demokrat insanlara operasyon yapılarak gözaltı ve tutuklama gerçekleştirilmiş, mahallemiz adeta olağan üstü hal bölgesi ilan edilerek çevik kuvvet polisi ve zırhlı araçlarıyla abluka altına alınmıştır. Üstüne üstlük devlet, çetelerin gerçekleştirdiği saldırlara karşın, çeteler ortalıkta cirit atarken Devrimcileri tutuklamıştır. 

Mahallemizde bulunan polis ablukasıyla halkımız susturulmak,sindirilmek ve baskı altına alınmak isteniyor. Polis kurumların basın açıklamalarına saldırarak,itiraz edeni işkenceyle gözaltına alıp,ceza almaları için bütün hünerlerini kullanmaktadır. 


Mahallemizde yaşanan bu faşist çete saldırlarının faturası yine halkımıza kesilmek istenmiştir. Fakat çeteciler-torbacılar polis ablukası altında olan mahallemizde,ablukaya rağmen saldırlarına hiç ara vermediler. Tekbir getirerek Alevilere ölüm diye bağırmalar, tehditler, iş yerleri basmalar, kurşunlamalar, haraç alma, esrar satma pisliklerini polis ablukası altına alınmış mahallemizde yapmaya devam ediyorlar.

Polis tüm bu saldırları görmezden gelerek, kendisinden koruma isteyen çete üyelerinin ifadesine başvurarak, aldığı ifadeler doğrultusunda mahalle halkı yaşanan şiddetin sorumlusuymuş gibi yargılanmaktadır. 

Polisin yoğun ablukası altında olan Heykel meydanı civarında saldırılar kısmen de olsa azalmış ve halkın gözünde "polis geldi saldırılar bitti" yanılgısı oluşturulmuştur. Saldırlar Heykel bölgesi dışında ara sokaklarda devam etmektedir. Biz yine biliyoruz ki devlet destekli çeteciler özel bir talimatla geri planda sinsice hazırlanan ,devrimci demokrat kişi ve kurumlara yapılacak saldırıların planlarını uygulamak için beklemektedirler. 

Meşru ve demokratik eylemlere katıldıkları ve yozlaşmaya karşı mücadele ettikleri için on kişinin üstünde devrimci cezaevinde ve ne zaman mahkemeye çıkacakları belli olmaksızın tutsak edilmektedirler. Ayrıca tutuklanan arkadaşlarımızdan bazıları ise çete saldırılarında yaralanmış kişilerdir. 

Yaşanan onlarca saldırı, yaralı ve ölülerimize rağmen faşist çeteler halen Gülsuyu sokaklarında cirit atmaya devam etmekte, polis'de bunu izlemektedir. 


Devrimci Demokrat yurtsever basına ve kamuoyuna yaptığımız bu basın açıklamasıyla; yaşanan çete saldırılarını tezgahlayan devletin katliamcı, ırkçı, faşist, rüşvetçi ve çeteci yüzünü açığa çıkartıp teşhir etmek düşüyor.
Gülsuyu-Gülensu Halk Meclisi olarak taleplerimiz aşağıda sıralanmıştır.

1. Tüm çeteciler ve destekçileri tek tek yargılansın !
2. Demokratik tepkilerini ortaya koyduğu ve yozlaşmaya karşı mücadele verdikleri için tutuklanan devrimciler serbest bırakılsın !
3. Tüm çetecileri ve saldırılarını görmezden gelen polisin ablukası son bulsun !



Bizler mahallemizde tezgahlanan saldırıların devlet'in rantçı,rüşvetçi,faşizan ve doğayı katleden rantsal dönüşüm politikalarının bir sonucu olduğunu biliyoruz buna karşı kararlılıkla mücadele edeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz.

* ÇETELER HALKA HESAP VERECEK !
* DEVLET ELİNİ MAHALLEMDEN ÇEK !
* ÇETELER VURUYOR POLİS KORUYOR !
* GÜLSUYU FAŞİZME MEZAR OLACAK !


GÜLSUYU GÜLENSU MAHALLE MECLİSİ

Business News