HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

17 Aralık polislerine örgüt soruşturması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 17 ve 25 Aralık operasyonunun örgütsel yapı tarafından organize edildiği iddiasıyla soruşturma başla...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 17 ve 25 Aralık operasyonunun örgütsel yapı tarafından organize edildiği iddiasıyla soruşturma başlattığı öne sürüldü. 25 Aralık soruşturmasında savcı TMK 10’uncu maddesiyle sorumlu savcı Muammer Akkaş’ın görevden alınmasından sonra dosyada görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Organize ve Mali Şube Müdürlükleri’nde görevli polislerin mercek altına alındığı iddia edildi.

‘Bilgisayarlara format’

Operasyon sonrasında fiziki ve teknik takip bilgilerinin yer aldığı Mali ve Organize Şube’ye ait bilgisayarların özel bir yazılımla formatlandığı iddia edilirken, bu şubelerin bilgisayarlarının log kayıtları incelenerek hangi bilgisayara kim tarafından girildiğinin tespit edildiği öne sürüldü. Yine iddialar arasında savcılığın 17 bin sayfalık telefon dinleme kayıtlarını da incelettiği, teknik takip ve dinlemelerde görev alan personel hakkındaki ‘delil karartma ve delil uydurma’ suçlamalarını da araştıracağı yer aldı. Soruşturma kapsamında 17 Aralık sonrası Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı ile arama el koyma gözaltı ve teknik takiplerde görevli emniyet görevlilerinin ifadesinin alınacağı iddia edildi.

BAŞSAVCI VEKİLİ YALANLADI

‘Öyle bir soruşturma yok’

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oğuzhan Atamtürk Uyar, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında görev alan polisler hakkında örgüt iddiasıyla başlatılmış bir soruşturma olmadığını söyledi. TMK 10. madde ile yetkili Başsavcıvekili Uyar, şu an böyle bir soruşturma olmadığını belirtirken, “Bir inceleme mi yürütülüyor, soruşturma mı açılacak?” sorularına da “Yok diyorum” yanıtını verdi.

Business News