HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Beşiktaş 3 - 2 K.Erciyesspor

Beşiktaş, Olimpiyat Stadyumu'nda ağırladığı Kayseri Erciyesspor'u 3-2 mağlup etti. Siyah beyazlıları galibiyete taşıyan golleri...


Beşiktaş, Olimpiyat Stadyumu'nda ağırladığı Kayseri Erciyesspor'u 3-2 mağlup etti. Siyah beyazlıları galibiyete taşıyan golleri Fernandes, Gökhan ve Oğuzhan kaydederken konuk ekibin gollerini Mangane ve Vleminckx attı. Beşiktaş karşılaşmada 3-0'ı yakaladıktan sonra kalesinde 2 gol görünce son dakikalarda ecel terleri döktü. Soğuk ve rüzgarlı havanın etkili olduğu Olimpiyat'ta karşılaşmayı çok az sayıda taraftar takip etti.

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Franco, Ersan Adem Gülüm, Motta, Gökhan Töre (Dk. 73 Muhammed Demirci), Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Dk. 65 Holosko), Fernandes, Almeida (Dk. 75 Mustafa Pektemek)
Kayseri Erciyesspor: Jorgacevic, Cenk Ahmet Alkılıç, Mangane, Numan Çürüksu, Ekrem Ekşioğlu (Dk. 85 Turgay Bahadır), Murat Yıldırım, Cem Can, Mehmet Akgün (Dk. 68 İbricic), Mandjeck, Kerim Avcı (Dk. 46 Vleminckx), Yasin Öztekin
Goller: Dk. 43 Fernandes, Dk. 53 Gökhan Töre, Dk. 57 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Dk. 68 Mangane, Dk. 89 Vleminckx (Kayseri Erciyesspor)
Sarı kartlar: Dk. 33 Serdar Kurtuluş, Dk. 49 Ersan Adem Gülüm (Beşiktaş)

KARŞILAŞMA ÖNCESİ NOTLARBeşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kayseri Erciyesspor ile yaptıkları SporToto Süper Lig maçında Pedro Franco'ya ilk 11'de şans tanıdı. Sezon başında transfer edilen Kolombiyalı futbolcu, ilk kez siyah-beyazlı formayla ligde ilk 11'de sahaya çıktı. Ligin ilk yarısındaki 17 maçta forma giyemeyen Franco, ilk kez geçen haftaki Trabzonspor karşılaşmasının 62. dakikasında oyuna girmişti.

İLK KEZ FRANCO İLK 11'DE 
Slaven Bilic, geçen hafta yaptıkları Trabzonspor maçının kadrosundan 2 değişiklik yaparak, takımını Kayseri Erciyesspor maçına çıkardı. Hırvat teknik adam, sarı kart cezalısı Veli Kavlak ile sakatlığı bulunan Necip Uysal'ın yerine Pedro Franco ve Serdar Kurtuluş'a forma verdi. Savunmayı Serdar Kurtuluş, Ersan Gülüm, Franco ve Motta'dan oluşturan Bilic, orta alanda Hutchinson, Fernandes, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre ve Olcay Şahan'ı oynattı. Forvette ise Hugo Almeida şans buldu.

JERMAİN JONES NİŞANTAŞI'NDA
Beşiktaş'ın yeni transferi Jermain Jones, Kayseri Erciyesspor maçında 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Bilic, Almanya'nın Schalke 04 takımından transfer edilen ABD'li oyuncuyu kadroya almadı. Beşiktaş'ta yedek kulübesinde Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Mustafa Pektemek, Kerim Frei Koyunlu, Uğur Boral, Filip Holosko ve Muhammed Demirci yer aldı.

TRİBÜNLERDE ŞOK
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlı taraftarlar ilgi göstermedi. Soğuk hava nedeniyle tribünler boş kalırken, yaklaşık 5 bin taraftar karşılaşmayı takip etti.



101 GÜN SONRA OLİMPİYAT'TA
Beşiktaş, 101 gün sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda maça çıktı. Siyah-beyazlılar, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki en son maçını ligin 8. haftasında Çaykur Rizespor karşısında oynamıştı. 21 Ekim 2013'te, siyah-beyazlıların cezası nedeniyle seyircisiz yapılan karşılaşma golsüz berabere sonuçlanmıştı. Beşiktaş, bu sezon Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu sezon 4 lig maçına çıkarken, 2 galibiyet, 1 mağlubiyet alıp, 1 kez de berabere kaldı.

MEHMET AKGÜN BJK'YE KARŞI
Devre arasında Beşiktaş'tan Kayseri Erciyesspor'a transfer olan Mehmet Akgün, eski takımına karşı ilk 11'de forma giydi. Kayseri ekibinde yabancı futbolcular Björn Vleminckx, Randall Azofeifa ve Senijad İbricic yedek soyundu.

GEÇMİŞ OLSUN EFSANE BAŞKAN 
Beşiktaşlı futbolculara sahaya "Geçmiş olsun efsane Başkanımız" pankartı ile çıkarak tribünler tarafnıdan alkışlandı.



BAŞKAN ORMAN'A PASTIRMA HEDİYESİ
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman maçı Kayseri Erciyes Başkanı Ziya Eren ile birlikte izledi ve kendisine pastırma hediye edildi. Orman siyah beyazlı takımın devre arasında çok iyi motive olduğunu ve karşılaşmadan 3 puan umut ettiklerini söyledi. Kayseri Erciyes Başkanı Ziya Eren ve Kayseri Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Hakan Arslan siyah beyazlı takımın güçlü oyunculara sahip olduğunu söyledi.

JERMAINE JONES LOCADA
Beşiktaş'ın Amerikalı yeni transferi Jermaine Jones karşılaşmayı locadan izliyor. Siyah beyazlı kulübün yöneticilerinden Erdal Torunoğulları ve Mete Vardar ile karşılaşmayı takip eden yıldız oyuncu kaliteli bir ekibe geldiğini söyledi.

 KARŞILAŞMA ÖNCESİ İSTATİSTİKLERGeçtiğimiz hafta Trabzonspor deplasmanından 1-1'lik eşitlikle ayrılan siyah beyazlılar 30 puanda ve 4. sırada bulunuyor. Ev sahibi olduğu 8 karşılaşmada 4 galibiyet alan ve 3 kez berabere kalan Beşiktaş bu karşılaşmalarda 12 gol atarken kendi kalesinde 6 gol gördü.
Ligin son sırasındaki Kayseri Erciyesspor ise 18 karşılaşmada sadece 3 kez galibiyet sevinci yaşadı. 12 kez mağlup olan konuk ekip 18 maçta rakip kalelere 13 gol gönderirken kendi kalesindeki 31 gole engel olamadı.

Business News