Page Nav

HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

Beyoğlu, Sultangazi ve Şişli’de polis operasyonu

Okmeydanı’nın Mahmut Şevket Paşa, Yolağzı ve Örnektepe mahallelerinde Burakcan Karamanoğlu’nun ölümüyle ilgili olduğu söylenen ev baskın...

Okmeydanı’nın Mahmut Şevket Paşa, Yolağzı ve Örnektepe mahallelerinde Burakcan Karamanoğlu’nun ölümüyle ilgili olduğu söylenen ev baskınları düzenlendi. Sabah saat 4′te mahalleye giren polisler baskın yaptıkları evlerden gözaltılar yaptı. Akşam 20.00′da eylem var
16.01 Okmeydanı halkı saat 20.00′da Okmeydanı Sağlık Ocaği önünde buluşmak ve operasyonları protesto etmek için buluşma çağrısı yapıyor.  Okmeydanı Facebook sayfasında, yaşananlar şöyle özetlendi:
“Bu sabaha doğru Okmeydanı, Örnektepe ve Çayan mahallelerinde polis terörü yaşandı. Okmeydanı halkını sindirmeye yönelik baskınlarda, İbrahim Uzun’un evi ve iş yeri basılırken, Deniz Parlak, Özgür Karagöz, Ersin Çil, Hüsnü Sur’un da evleri basılıp adeta talan edilmiştir. Evi basılan Bülent Ayhan’ın Vatan Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi. Soyadı öğrenilemeyen Ercan adlı kişinin ise nereye götürüldüğü öğrenilemedi.
Okmeydanı’yla aynı saatlerde Örnektepe ve Çayan Mahallelerinde de baskınlar olduğu öğrenildi. Çayan mahallesinde Eyüp Uzun ve Anıl Mahir Sahin’in de evleri basılarak talan edildi.”
Radikal’in haberine göre, Beyoğlu, Sultangazi ve Şişli’de düzenlenen operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri de Berkin Elvan’ın tanığı.
09.38 Hürriyet’in haberine göre, Okmeydanı’nda sona eren polis ablukası Burakcan Karamanoğlu’nun ölümü ile ilgili operasyon sebebiyleydi. Polisler, bir saatlik operasyonun ardından bazı kişileri gözaltına aldı.
07.16 Avukatlar, baskının sebebini sordukları polislerden yanıt alamadı. Polis mahalleden yavaş yavaş çekiliyor.
06.45 Okmeydanı’nda yaklaşık 10 otobüs çevik kuvvet polisi mahalleyi abluka altına aldı. Herhangi bir saldırı gerçekleşmedi ancak Sağlık Ocağı, Mithatpaşa, Anadolu Kahvesi civarında çok sayıda polis bekliyor.
Sendika.Org
okmeydani3
okmeydani1
okmeydani2

Business News