HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

BU DA MİT SARAYI – FİDAN VİLLALARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Saray Tesisleri – MİT Takası 1 . Ankara Büyükşehir Belediyesine ait Pursaklar İlçesi Saraydaki (havaalanı y...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Saray Tesisleri – MİT Takası
1. Ankara Büyükşehir Belediyesine ait Pursaklar İlçesi Saraydaki (havaalanı yolu üzeri) “Saray Spor Tesisleri” MİT’e verilmek ve karşılığında çeşitli Hazine taşınmazları alınmak kaydıyla trampa edilmiştir.
2. Saray Spor Tesisleri, Tatil Köyü gibi bir yer. 33 tane lüks villa var. 1 tanesi süper lüks. Bu süper lüks 1 adet villanın maliyeti 2,5 milyon TL. Hakan FİDAN ‘Ben kullanayım’ demiş. Diğer 33 villanın ne şekilde kullanılacağı ise belli değil.
c--villa
3. Raporu yazan Maliye Bakanlığı denetim elemanları; spor tesislerinin bedelinin 166.351.190,76 TL olduğunu belirtmişlerdir. Ankara B.B. temsilcileri ise buranın 377.602.998,18 TL olduğunu savunmuşlardır. Bakanlık denetim elemanlarınca yazılan raporda ise buranın 166 milyon TL olduğu, Belediye yetkililerinin 377 milyon TL de ısrar ettiği bu rakamların ortalamasının 271.977.094,48 TL olduğu belirtilmiştir.
4. Melih Gökçek, Futbol Federasyonunda yaşanan süreci değerlendirdi. Ankaraspor’un küme düşürülmesinde Aziz Yıldırım ve Mahmut ÖZGENER’e yüklenen Melih Gökçek, Dünya’nın en büyük futbol tesislerinden birini Fenerbahçe’ye olan kızgınlığından dolayı resmen yok ettiğini açıkladı.
Soru 1: Devlet neden zarara uğratıldı? Bakanlık denetim elemanlarınca yazılan raporda bedel 271 milyon TLdenmemesine rağmen (çünkü 166 milyon TL olduğu açıkça vurgulanmış) Bakanlık yetkilileri 271 milyon TLüzerinden işlem yapmış ve 105 milyon TL gibi bir zarara neden olmuşlardır.
Soru 2: Burayı MİT ne yapacak? Lüks villa sahalarının olduğu bir yer peşkeş çekilmiş. Hakan FİDAN’ın keyfini hoş etmek için mi yapılıyor?
c--ank2
Ankaralının parası ile yapılan Ankara için bu çok önemli tesisler neden Fenerbahçe’ye ve Federasyon’a kızılarak Milli İstihbarat Teşkilatına verilir?
Ankaraspor A.Ş kimin? Sahipleri kimler? Neden bir şirket ortakları zarar ettirildi diye  Ankaralı çocukların belki de geleceğini şekillendirecek olan bu tesisler imha edildi?
Ankaraspor A.Ş’li ortaklar zarar etti diye neden Ankaragücü bu zor zamanında o tesislerden çıkarıldı? Düzeni bozuldu?
Mahmut Özgener Federasyondan gitmiş, Aziz Yıldırım hapiste iken bu sinir birden neden patlak vermiştir? Biz anlamadık….
http://oyyokhirsiza1.wordpress.com/2014/03/20/bu-da-mit-sarayi-fidan-villalari/

Business News