HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Fezlekelerin görüşülmesi 259'a 158 oy ile reddedildi

CHP'nin başvurusu üzerine TBMM'de fezlekelerle ilgili olarak toplandı. AKP fezlekeleri okutmadı. Fezlekelerin görüşülmesi 259...

CHP'nin başvurusu üzerine TBMM'de fezlekelerle ilgili olarak toplandı. AKP fezlekeleri okutmadı. Fezlekelerin görüşülmesi 259'a 158 oy ile reddedildi.

TBMM Genel Kurulu, CHP’nin isteği üzerine saat 15.00′te olağanüstü toplandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 4 eski bakanla ilgili fezlekenin orijinalini beraberinde TBMM’ye getirdi. Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. CHP milletvekilleri ise tam kadro Genel Kurul’da yerini aldı. MHP ve BDP de görüşmeye katılıyor. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un yönettiği birleşimde önce elektronik yoklama yapıldı. Yoklama sırasında AKP sıralarında milletvekili sayısının azlığı dikkat çekti.
Fezlekenin orjinaline basına da gösteren Tekin, bunun suç olup olmadığı yönündeki soruları ise şöyle yanıtladı: ”Yemişim suçunu. Hırsızlık suç değil de bu mu suç. Eğer bu suçsa suç işliyorum”
Bakanlar hakkındaki iddiaların öyle gazete küpürlerinden, haberlerden kaynaklanmadığını da vurgulayan Tekin, ”Bu iddialar öyle gazete iddiaları değil, devletin savcısının iddiaları. İşte fezleke. Bakanlar Kurulu’nun üçte biri suç işlemiş. Türkiye’nin dış politikasını da tehlikeye atmış. Fotoğraflar, belgeler, paralar ortada. Sadece bir vicdan lazım” dedi.
GÖRÜŞME REDDEDİLDİ
Gergin geçen oturumların ardından fezlekelerin görüşülmesi 259′a 158 oy ile reddedildi.

Business News