HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

KCK: "2014 Newrozu 'demokratik özerklik referandumu'dur!"

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, 2014 Newrozu'nun “demokratik özerklik referandumu olduğunu” açıkl...

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, 2014 Newrozu'nun “demokratik özerklik referandumu olduğunu” açıkladı, yarın Diyarbakır’daki Newroz kutlamasına çağrı yaptı.
KCK’nin açıklamasında, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın geçen yılki Newroz’da okunan deklarasyonu hatırlatıldı ve 30 Mart yerel seçimlerinin buna en büyük destek anlamına geleceği belirtildi.

90’lı yılların Newroz’ları

Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre, KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı'nın açıklaması özetle şöyle: 
“Halkımızın ve tüm Ortadoğu halklarının Newroz’unu kutluyoruz. 2014 Newroz’unun tüm Ortadoğu'ya demokrasi, özgürlük ve barış getirmesini diliyoruz.”
“Bugün Kürdistan'da milyonlarca insanımız Newroz’u coşkuyla kutlamaktadır. Newroz; ulusal, siyasal, sosyal ve kültürel olarak Kürt halkının gücünü ortaya koymaktadır. Newrozları bu kadar büyük ve coşkulu hale getiren 1990’lı yılların Cizre, Nusaybin, Şırnak, Doğu Beyazıt, Digor Newroz’ları ve bu Newroz’larda yaşamını yitiren şehitlerimizdir.”
“Önder Apo 1990’lı yıllarda Kürdistan'ın her şehir ve kasabasında, Türkiye metropollerinde gerçekleşen büyük Newroz’lar sonrası “Diriliş tamamlandı, sıra kurtuluşta” demiştir.”

“Demokratik özerk Kürdistan”

“Bugün Newroz meydanlarına çıkan halkımız da 1990’lı yılların diriliş devrimine dayanarak kurtuluş devrimini gerçekleştirmektedir. ‘Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan’ sloganı özgür ve demokratik yaşamı hedeflemektedir.”
“Kürdistan'ın özgür ve demokratik yaşamı da demokratik özerk Kürdistan’la gerçekleşecektir. Bu açıdan 2014 Newrozu aynı zamanda demokratik özerklik referandumu olmaktadır. Kürt halkı milyonlarla sokaklara dökülecek ve Amed meydanında kutlamaları zirveleştirerek demokratik özerkliğin inşasını tamamlama hamlesi yapacaktır.”
“Kürdistan halkı 2014 Newroz’unu demokratik özerkliğin referandumu ve hamlesi haline getirirken, 30 Mart yerel yönetim seçimlerini de bu özerklik hamlesinin önemli bir aşaması haline getirecektir. 2014 Newrozu aynı zamanda yerel yönetim seçimlerinde Kürt halkının iradesinin ne düzeyde kendini ortaya koyacağını göstermektedir.”
“Bu açıdan Newroz’daki büyük katılım daha şimdiden halkımızın demokratik özerklik referandumuna büyük destekle onay verdiği ve yerel seçimlerin demokratik özerkliği savunan adaylar tarafından kazanıldığının ilanı olmaktadır.”

"Newroz'a büyük katılım"

“BDP ve HDP, Önder Apo 2013 Newroz’unda Demokratik Türkiye ve Özgür Kürdistan hedefini koymuştu. 2013 yılında bu hedefe tam ulaşılmamış olsa da, bu hedefe ulaşma isteği, özlemi ve mücadele azmi Türkiye halkında da Kürdistan halkında da güçlenmiştir.”
“Newroz meydanlarındaki büyük katılım, yerel yönetim seçimlerinde BDP ve HDP adaylarına verilen destek Önder Apo’nun 2013 Newroz’unda ortaya koyduğu hedeflere verilen destek olmaktadır.”BİANET