HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Yoksa Bir Epilepsi Hastası Mıydı?

Her insanda psikolojik rahatsızlıklar olabilir, bu rahatsızlıklar, sosyal koşulların nedeniyle de, veya genetik açıdanda oluşabilir! A...


Her insanda psikolojik rahatsızlıklar olabilir, bu rahatsızlıklar, sosyal koşulların nedeniyle de, veya genetik açıdanda oluşabilir! Ama bu ruhsal hastalıklarla mücadele etmek için, hastalığı oluşturan koşullar irdelenmelidir!
Çağdaş psikiyatriye göre bu böyledir! Şimdi islam lideri muhammed'in gördüklerini, çağdaş psikiyatriye göre irdeleyeceğiz; Muhammed, kendisine geldiği söylenen vahyi şöyle tanımlıyor:"Vahiy bazen zil sesi gibi gelir, bana göre en zor biçimi budur. Bendeki bu durum kaybolunca, ne vahyedilmiş onu unuturum..."Zil sesi denen şey, epilepsiden öte bir anlamı yoktur; sara hastalığının gerçek yüzüdür! Sara hastalarının büyük çoğunluğu zil sesi duyar.
Ki muhammed, "beni örtün, beni örtün" diye bağırması sayrılığın bir belirtisidir. Öte yandan zil sesi dediği şeyin ardından, gürültü, koku, bir takım görüntüler duyması(cebraili gördüğünü sanması) muhammed'in tam anlamıyla bir epilepsi hastası olduğunu kanıtlıyor. Bilindiği gibi muhammed yaşamını inzivaya çekilerek sürdürmeye başlamıştır bir dönemde; yemez, içmez, sağlığı olumsuzdur her yönüyle! Bedeninin uğradığı sağlıksız koşullar nedeniylede, örneğin açlık, beyninde kanamalara yol açmış olabilir, ve sara hastalarında beyinlerinde kılcal damarların çatlaması ve ufak tefek yaraların bile epilepsiye neden olduğu kesin kanıtlanmıştır!
Epilepsinin beyinde oluştuğu gerçeğini en güzel Prof. Per Olov Lundberg anlatıyor: ...Görme merkezi artkafa lobunun kabuğunda; bu bölümdeki değişimler epileptik sarsıntılara neden olur. Görüntüler belirir. Söz gelimi ışın yuvarlağı gibi. Duyma merkezindeki bir ses yada "melodi" görme merkezinde görüntüye dönüşür. Epileptik sarsıntılar anı ve düşünceleriyle başlar. Yani doğaüstülük yoktur, herşey muhammed'in beyninde gerçekleşmiştir, somut bir biçimde kanıtlanmış oldu!
Sonuç: Muhammed'e geldiği söylenen vahiy, gerçekte, yaşadığı toplumun saltçı koşullandırmalarının bir sonucu olarak onun beyninde oluşturduğu epileptik sayrılara dönmesi ve aura döneminin başlaması sebebiyle mutlak bir biçimde halüsünasyon görmesinden ibarettir! Gördükleri hayalden ibarettir...
-Kuran'ın Eleştirisi
https://www.facebook.com/pages/Kuranin-Ele%C5%9Ftirisi/265831403476918?fref=nf

Business News