HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Barselona’da ‘Can Vies’ isyanı

Barselona’da 17 yıldır sol grupların ‘işgalindeki’ bir kamu binasının tahliye edilmesine karşı düzenlenen eylemlere polis saldırdı. Ey...


Barselona’da 17 yıldır sol grupların ‘işgalindeki’ bir kamu binasının tahliye edilmesine karşı düzenlenen eylemlere polis saldırdı. Eylemciler polis saldırısına barikatlar kurarak, taş ve şişe atarak direndi
barselona-nopasaran
Sol grupların üç gündür devam ettirdikleri protesto gösterilerine polis saldırmasıyla çatışmalar başladı
İspanya’nın Barselona kentinde polisin, 17 yıldır  sol grupların ‘işgalindeki’ bir kamu binasını tahliye etmesi üzerine başlayan protesto gösterileri, polis saldırısı sonucu çatışmaya dönüştü
barselona-polis
Polisin, 26 Mayıs’ta Can Vies olarak bilinen kamu binasını boşaltmasıyla başlayan gösterilerin üçüncü gecesinde protestocular ve polis arasında çıkan olaylarda en az 25 kişi gözaltına alındı.
Can Vies/Barselona
17 yıldır sol grupların ‘işgalindeki’ Can Vies
Çarşamba (28 Mayıs) gecesi yaklaşık 2 bin eylemci polis saldırılarına şişe ve taş fırlatarak karşılık verdi. Ayrıca  çöp bidonları ateşe verildi, barikatlar kuruldu.
Solcu gruplar, 1997’de işgal ettikleri binayı konser vermek, eğitim faaliyetleri düzenlemek ve diğer etkinlikler için kullanıyordu.
‘Mücadeleci bir mahalle’
barselona-yangin
Binadaki gruplar ve resmi yetkililer arasındaki görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine mahkeme binanın boşaltılması kararına vardı. Emniyet birimleri de mahkeme kararı üzerine binayı tahliye etti.
barselona-eylem
AFP’ye konuşan ‘Pau Guerra’ takma isimli Can Vies’teki grupların temsilcisi, “Bu mahalle ve şehir yaşamına alternatif olan bir modele saldırıdır” dedi. Guerra, son olayların ‘biriken öfkenin patlaması’ olduğunu söyledi ve Can Vies’i “mücadeleci bir mahalle” olarak tanımladı.
barselona-catisma
AFP, Çarşamba (28 Mayıs) gecesi polisle çatışan eylemcilere mahalle sakinlerinin pencerelerinden sarkıp ‘tencere tava çalarak’ destek verdiklerini aktardı. Ajansa konuşan 45 yaşındaki mahalle sakini Olca Alcaraz mahalledeki yoğun polis varlığından şikayet edip “Bu tip bir konuşlanma, durumdan zaten mutsuz olan yerli halk arasında öfkeyi artırıyor” dedi.
Halk eylemcilere tencere-tava çalarak destek veriyor
Halk eylemcilere tencere-tava çalarak destek veriyor
Bölge yönetimi sözcüsü Francesc Homs ise polis saldırılarını savunup “Bunun gibi şiddet patlamaları olduğunda, katı olmayız” diye konuştu.

Business News