Page Nav

HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

"AKP Somalı madencileri kandırdı ve kaçtı"

CHP Manisa milletvekili Özgür Özel Somalı maden işçileriyle yaptığı basın toplantısında üç ayda bir arpa yol alınmadığını, AKP’nin işçil...

CHP Manisa milletvekili Özgür Özel Somalı maden işçileriyle yaptığı basın toplantısında üç ayda bir arpa yol alınmadığını, AKP’nin işçileri kandırdığını söyledi
Soma katliamından sonra madencilerin taleplerinin takipçisi olan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel Meclis’te maden işçileriyle yaptığı basın açıklamasında “Soma faciasından bu yana başta iş güvenliği olmak üzere bir arpa boy yol alınmadı, verilen sözler tutulmadı” dedi. Özel konuyla ilgili Meclis’e sevk edilen tasarının içinin boşaltıldığını öne sürdü.
Erdoğan istedi Meclis kapandı
Özgür Özel Meclis’in Erdoğan’ın öznel durumundan kaynaklı Meclis’in kapatıldığını ve “Torba Yasa Tasarısı”nın ekim ayına kaldığını öne sürdü.  Özel 13 Mayıs Soma katliamından sonra bir arpa yol alınmadığını söyleyerek “O zaman madenler ne kadar güvenliyse şu an Türkiye’deki madenler o kadar güvenlidir. Ailelere verilen sözler tutulmamıştır. Madenlerde iş güvenliğini artıracak bugüne tek bir düzenleme yapılmamıştır” dedi.
Özel, Soma’da tarım ve sanayi bölgesi olmadığını, yatırım bulunmadığını, herkesin madenlere muhtaç olduğunu ifade ederek, Işıklar Bacası’nın faaliyete geçmek için denetim gördüğünü, çalışma izni verilirse önümüzdeki günlerde üretime geçeceğini kaydetti.  Özel, “Soma AŞ’nin bir havayolu şirketi olduğunu düşünürsek, son seferinde 301 yolcusuyla çakıldı. Başbakan, çocuklarını, balkonda yanında duran kıymetlilerini, uçağı, ekipmanı ve personeli aynı olan bu havayolunun uçağına bindirir miydi?” diye sordu.
AKP Madencileri kandırdı
Özel, “Torba Yasa Tasarısı”ndan Soma ile ilgili düzenlemelerin ayrılması durumunda bu düzenlemenin hemen yasalaşabileceğini, ancak AK Parti’nin bu yöndeki tekliflerini reddettiğini söyledi. Özel, “AKP Soma’lı madencileri kandırdı ve kaçtı” ifadesini kullandı.
Madenciler de kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını, kandırıldıklarını savunarak, madenlerin faaliyete açılmasını, işlerine dönmek istediklerini söylediler.

Business News