HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Bakan’dan skandal sözler! Eroğlu ölenleri suçladı!

Orman ve Su İşleri Bakanı, Siirt’te Limak holdingin kurbanı olan 6 kişiyi suçladı. Şirketi savunan Veysel Eroğlu, gerekli uyarıların yap...

Orman ve Su İşleri Bakanı, Siirt’te Limak holdingin kurbanı olan 6 kişiyi suçladı. Şirketi savunan Veysel Eroğlu, gerekli uyarıların yapıldığını ancak ölenlerin bunu dikkate almadığını iddia etti.
Siirt’te Limak tarafından yapılan Alkumru Barajı’nda maksimum elektrik üretmek için kapakların açılmasıyla yaşanan taşkında 6 kişinin yaşamını yitirmesini değerlendiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ışıklı ve sesli uyarı yapıldığını iddia etti. Eroğlu “Bir kısım vatandaşımız dereden çıkmamış. Herhalde ‘Bana bir şey olmaz’ diye düşündüler” diyerek ölenleri suçladı. Bakanın “bana birşey olmaz” dediğini iddia ettiği kişiler arasında 6 yaşındaki Seval, 8 yaşındaki Betül ile 10 yaşındaki Semanur da var.
Siirt’te geçen pazar günü vatandaşların piknik yaptığı sırada Alkumru Barajı’nın kapaklarının açılması nedeniyle 6 kişi yükselen sulara kapılarak sürüklendi. Olayda, Ahmet Tente (28), Fikret Tente (34), Osman Parlaküşer (34), Seval Parlaküşer (6), Betül Parlaküşer (8) ve Semanur Parlaküşer (10) yaşamlarını yitirdi.
‘Nedense dere içinde kalmışlar’
Afyonkarahisar’da Zafer Haftası kutlamalarına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Eroğlu, “Dere içine 3 noktaya hem ışıklı hem de sesli ikaz yapılmış. Nedense vatandaşların bir kısmı çıkmış ama bir kısmı dere içinde kalmış. Herhalde ‘Bana bir şey olmaz’ diye düşündüler. Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı soruşturma başlattı” dedi.
“ÇOK CİDDİ İHMAL VAR”
Bölgede incelemelerde bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Turan Kapan, olayın işletme hatasından kaynaklandığını söylemişti. Bölgede yaptıkları incelemede herhangi bir siren sistemi bulunmadığını gördüğüklerini kaydeden Kapan, “Maksimum düzeyde enerji üretimi yapılırken gerekli tedbirlerinin yeterince alınmadığını düşünüyoruz. Botan’da çok ciddi bir ihmal var” demişti.
Öte yandan, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında da Alkumru ve Kirazlı barajlarının elektrik üretim bölümlerinde çalışan 5 görevli gözaltına alındı. Savcılıkta ifadeleri alınan 5 görevli, adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı.

Business News