HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Esenyurt Belediyesi İşçileri ve Sendika Yöneticileri Gözaltında

Esenyurt Belediyesi işçileri iki yıldır alacaklarını temin edemedikleri için başlattıkları oturma eylemlerinin dördüncü gününde gözaltın...

Esenyurt Belediyesi işçileri iki yıldır alacaklarını temin edemedikleri için başlattıkları oturma eylemlerinin dördüncü gününde gözaltına alındı. İşçiler belediyenin taşeron işçileri. CHP Milletvekili Süleyman Çelebi gözaltına alınan işçilere destek için Esenyurt Kıraç karakoluna gitti.
Gözaltına alınanların arasında bianet’e konuşan Mustafa Adnan Akyol da bulunuyor. Akyol gözaltına alınanlar arasında eylemci işçiler, İnşaat İşçileri Sendikası yönetimi, sendika avukatı Sevinç Sarıkaya ve Alınteri Dergisi ve Anarşist Faaliyet Sitesi’nden iki muhabirin olduğunu söyleyerek, toplamda 20 kişinin gözaltına alındığını belirtti.
Gözaltına alınanlar Kıraç Karakolu önünde polis otobüsünde tutuluyor; sendika avukatı Sarıkaya ise ayrı yerde tutuluyor.
Gözaltı sırasında darp edildiklerini söyleyen Akyol: “Polis gözaltına alırken bir arkadaşımızın beline tekme geldi. Diğer arkadaşlarımızın da kolunda ve gözünde darp izleri var” dedi.
Polis baskısına rağmen, Akyol’un verdiği bilgiye göre Esenyurt Belediyesi önünde eylem sürüyor: “Bizim gözaltına alındığımızı öğrenen işçi arkadaşlarımız eylemimizin yarıda kalmaması için Esenyurt Belediyesi’nin önünde nöbeti devir almışlar. Alacaklarımızı alana kadar mücadelemizi bırakmayacağız”.

Ne olmuştu?

Esenyurt Belediyesi için taşeron iş yürüten “RDS Enerji-Reform İnşaat İş Ortaklığı” bünyesinde çalışan inşaat işçileri defalarca söz verilmesine rağmen ücretlerinin ödenmemesi üzerine Esenyurt Belediyesi önünde 26 Ağustos günü oturma eylemi başlatmıştı. Eylem kararı alan 17 işçi iki yıldır ücret alamıyor. İşçilerin çalıştığı şantiyenin bulunduğu arsa Esenyurt Belediyesi’ne ait. 

Business News