HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Hasan Ferit’in davası saldırılarla başladı, mahkeme tatil edildi

29 Eylül 2013’te Gülsuyu’nda çeteler tarafından vurularak öldürülen Hasan Ferit Gedik’in davası için Gülsuyu’nda toplananlara polis sald...

29 Eylül 2013’te Gülsuyu’nda çeteler tarafından vurularak öldürülen Hasan Ferit Gedik’in davası için Gülsuyu’nda toplananlara polis saldırdı. Duruşmada avukatlar içeri alınmadı, Adliye’de avukatlar darp edildi, duruşma tatil edildi
29 Eylül 2013’te Maltepe Gülsuyu’nda çeteler tarafından vurularak öldürülen Hasan Ferit Gedik’in davası saldırılarla başladı. Duruşma öncesi polisin adliye önüne yığınak yaparken 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bulunduğu adliyenin 3. katına tüm giriş çıkışlar da polis tarafından kapatıldı.
Davaya adliye muhabirleri dahil hiçbir gazeteci mahkeme kararı olmaksızın alınmadı.
Davaya müdahil avukatların da içeri alınmayacağını belirten mahkeme yetkilileri ile Gedik ailesi ve avukatlar arasında tartışma çıktı.
Davayı izlemek için salonda bulunan CHP’li vekillere sanıklar saldırdı.
İddianamede, 15′i tutuklu 35 sanık hakkında “Kasten yaralama”, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma”, “Nitelikli yağma”, “Kasten öldürmeye teşebbüs”, “Nitelikli yağma” suçlarından 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezası isteniyor.
Mahkemeye avukatlar ve müdahiller alınmadan duruşma yapılıp bitirildi.
Gülsuyu’nda polis saldırısı, adliye önünde eylem
Gülsuyu’nda Hasan Ferit Gedik Meydanında (Fatma Hanım Meydanı) sabah 9 itibariyle toplanmalar başladı. Halk Cephesi’nin yaptığı çağrı ile bir araya gelenler saat 10 sularında Gülsuyu’nda yürüyüşe başladı. Yürüyüş başladığında polis yolu kesti. İki TOMA ve akreplerle yol kesilince eylem için biraraya gelenler oturma eylemine geçti.  Adliye önünde avukatlar, Gülsuyu’ndan gelenlerin polis engeliyle karşılaştığı bilgisi üzerine açıklamaya ertelediler. Halkinsesi.tv’deki habere göre Gülsuyu’nda polis gaz bombalarıyla saldırdı ve mahallede çatışmalar yaşandı.  Adliyede de polisler avukatları kimlik kontrolü tartışması sırasında darp etti.
Hasan Ferit Gedik cinayeti
21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik geçtiğimiz yılın Eylül ayında Gülsuyu’nda uyuşturucuya karşı yürüyüşte, protestocuların üzerine ateş açılması sonucu vurularak hayatını kaybetmişti.
Gedik’in öldürülmesinin ardından cenazesi de polisin, Gedik’in yaşadığı Armutlu’nun girişini kesmesi sonucu üç gün boyunca toprağa verilememişti.
Kaynak: İmc.tv, Halkinsesi.tv

VİDEO