HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

MAÇ DEĞİL, "TARLAYA EKTİM SOĞAN..."

Beşiktaş, 2014-15 sezonun ilk haftasında Mersin İdman Yurdu'nu deplasmanda 1-0 mağlup etti. Çok kötü bir zemin ve yüksek sıcaklık...


Beşiktaş, 2014-15 sezonun ilk haftasında Mersin İdman Yurdu'nu deplasmanda 1-0 mağlup etti. Çok kötü bir zemin ve yüksek sıcaklıkta oynanan mücadelede her iki takımın oyuncularıda zor anlar yaşadı.

Stat: Mersin Stadı
Hakemler: Tolga Özkalfa, Adil Sinem, Ali Saygın Ögel
Mersin İdmanyurdu: Nihat, Serkan, Servet, Enes, Vederson, Sadiku, Murat (Dk. 58 Tita), Oktay (Dk. 31 Khalili), Suarez (Dk. 77 Sinan), Nakoulma, Futacs
Beşiktaş: Cenk, İsmail, Sivok, Gökhan (Dk. 81 Franco), Veli (Dk. 28 Necip) , Olcay (Dk. 60 Kerim), Mustafa, Hutchinson, Ersan Adem, Cenk, De Motta
Gol: Dk. 43 Cenk (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 53 Enes, Dk. 91 Nihat (Mersin İdmanyurdu),  Dk. 19 İsmail, Dk. 58 Necip (Beşiktaş)
      
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yendi.

2. dakikada Mersin İdmanyurdu'dan Nakoulma'nın ortasında, pozisyonu iyi takip eden Suarez'in kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.
7. dakikada sol çarprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Motta'nın vuruşunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
37. dakikada ceza sahasına doğru hareketlenen Nakoulma, Ersan Gülüm'ün müdahalesiyle yerde kaldı. Kazanılan serbest vuruşu kullanan Futacs'ın şutunda, top az farkla auta gitti.
43. dakikada rakiplerini çalımlayan Mustafa, topu ceza sahası içindeki Gökhan Töre'ye atmak istedi. Defansın uzaklaştırmak istediği topu iyi takip eden Gökhan Töre'nin ortasında, Cenk şık bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
48. dakikada Necip'in pasında ceza sahasına hareketlenen Cenk, kaleyi düşündü ancak Mersin İdmanyurdu kalecisi gole izin vermedi. Dönen topu tamamlamak isteyen Olcay, istediği vuruşu yapamayınca top üstten auta çıktı.
57. dakikada hızlı çıkan Mersin ekibinde sağ kanatta topla buluşan Nakoulma, topu Futacs'a ortaladı. Futacs'ın vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarıya gitti.
61. dakikada defansın arkasına sarkan Tita'nın pasında Nakoulma ceza sahası çizgisi üzerinden sert vurdu ancak top yandan auta çıktı.
84. dakikada Atiba'nın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Cenk, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden sert vurdu ancak kaleci Nihat, topu kornere çeldi.
Maçın geri kalan dakikalarında başka gol olmayınca Beşiktaş, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.
DEMBA BA VE OĞUZHAN OYNAMADI
Beşiktaş, deplasmanda oynadığı Mersin İdmanyurdu maçına sakatlığı bulunan Demba Ba ve cezalı Oğuzhan'dan yoksun çıktı. Her iki futbolcu maçı tribünden izledi. Slaven Bilic, Arsenal maçında sakatlanan Mustafa Pektepek'e tedavisinin ardından ilk 11'de şans verirken, sağ üst baldırında sakatlığı bulunan kaleci Tolga Zengin yedek kulübesinde kaldı.
MERSİN STADI’NDA İLK SÜPER LİG MAÇI
2013 Akdeniz Oyunları için inşa edilen ve oyunlardan sonra Mersin İdmanyurdu'nun kullanımına verilen Mersin Stadı'nda ilk kez bir Süper Lig karşılaşması oynandı. Ama bütün bunlara karşın stadının zemini iğrenç derecede kötüydü ve bir patates tarlasını andırıyordu.
EV SAHİBİNDE ÜÇ EKSİK
Mersin İdmanyurdu da bir sezon aradan sonra döndüğü en üst ligde ilk maçına çıktı. Kırmızı-lacivertli ekipte Adem Güven, Eren Tozlu ve Güven Varol sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmadı.
Şehirde, 33 dereceyi bulan hava sıcaklığı ve yüzde 70'lere ulaşan nem, futbolculara zor anlar yaşattı.


BU SAHADA MAÇ OYNATILMAZ

Mersin İY-Beşiktaş maçı patates tarlası gibi bir sahada oynandı. İlk yarıda Veli Kavlak ve Oktay Delibalta, kötü zemin yüzünden sakatlandı. Eski hakem Bünyamin Gezer, "Bu sahada maç oynatılmamalıydı" dedi.

Futbolcu transferlerine milyonlar harcıyoruz ama o milyonluk kramponların ter döktüğü sahaları bir türlü düzeltemiyoruz. Bunun son örneği Mersin’de yaşandı. Süper Lig’deki Mersin İdmanyurdu – Beşiktaş maçı tam anlamıyla patates tarlasını andıran bir sahada oynandı. Futbolcuların hemen her şut denemesinde ya da ikili mücadelelerde çimlerin yerinden kalkması oyunculara zorlu anlar yaşattı. Zeminin kötülüğü yüzünden Beşiktaş’tan Veli Kavlak, Mersin İdmanyurdu’ndan Oktay Delibalta ilk yarıda sakatlanıp oyun dışı kaldılar. Veli'nin en az bir hafta antrenmanlara çıkamayacağı açıklandı.

Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız futbol yorumcusu ve eski hakem Bünyamin Gezer, "Bu sahada maç oynatılmamalıydı" dedi. Gezer, "Statta olmadığım için kesin yargıya varmak istemem, ancak televizyondan gördüğüm durum şu; çimler kalkıyor ve bu da futbolcu sağlığını tehdit ediyor. Stat güvenliği ne kadar önemliyse futbolcu sağlığı da o kadar önemlidir. Bu zeminde maç oynatılmaması daha doğru olurdu. En azından federasyon bu maçı, Mersin'e en yakın il olan Adana'da oynatabilirdi" değerlendirmesini yaptı.

Eski hakem Erman Toroğlu da, "Son yıllarda gördüğüm en kötü zemin. Federasyonun bunlara izin vermemesi lazım" dedi.
SAMSUN-BEŞİKTAŞ MAÇI TATİL EDİLMİŞTİ
Mersin İY-Beşiktaş maçındaki olayın bir benzeri 9 Eylül 2001’de Samsun’da yaşanmıştı. 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanması gereken Samsunspor-Beşiktaş maçı, zeminin yumuşayıp çimlerin kalkması yüzünden 10. dakikada hakem Metin Tokat tarafından 10. dakikada tatil edilmişti.

VİDEO