HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Yine AVM... Üstelik Bu Kez Hastane Yıkarak!

İBB Meclisi, Bakırköy Kadın Doğum Hastanesi’nin bulunduğu bölgeyi ticari alana çevirdi, Bakanlık da onayladı. Hastane yıkılıp AVM ve ote...

İBB Meclisi, Bakırköy Kadın Doğum Hastanesi’nin bulunduğu bölgeyi ticari alana çevirdi, Bakanlık da onayladı. Hastane yıkılıp AVM ve otel yapılacak
Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıkılıp yerine alışveriş merkezi ve otel inşa edilecek. Cumhuriyet’ten Özlem Güvemli’nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy Yenimahalle’de bulunan hastane için plan değişikliğine giderek bölgeyi ticari alan çevirdi. Ticaret fonksiyonu getirilen yeni planla 5 bin 250 metrekarelik parselde iş merkezleri, ofis, büro, çarşı, çok katlı mağazalar, katlı otoparklar, alışveriş merkezleri, otel gibi konaklama tesisleri, lokanta, gazino, düğün salonu gibi ticaret ve hizmet fonksiyonlarına ilişkin yapılar inşa edilebilecek. Birden farklı fonksiyon bir arada yer alabilecek.
Bölge için hazırlanan Ticaret Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nâzım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 20 Mart 2014 tarihinde onaylandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 16 Temmuz’da askıya çıkan planın itiraz süresi dün (14 Ağustos) doldu.
Plan değişikliğine Büyükşehir Belediyesi CHP Grubu İzleme Komisyonu itiraz etti. CHP’li meclis üyeleri, itirazları dikkate alınmazsa planın iptali için mahkemeye başvuracak.

VİDEO