HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

BURAYA DİKKAT!: Şirketin ismi "Hayat Medikal"

Biz yazmaktan bıktık onlar aramaktan bıkmadı… Önce Gazze bombalanırken cep telefonlarına Gazze kampanyalı sahte Samsung Galaxy cep tel...


Biz yazmaktan bıktık onlar aramaktan bıkmadı… Önce Gazze bombalanırken cep telefonlarına Gazze kampanyalı sahte Samsung Galaxy cep telefonu satışı mesajı attılar. Şimdi ise başka bir şirket Finlandiya’dan ithal iPhone 4 getirdiğini söylüyor. ‘Finlandiya’dan ithal fakat nasılsa yerli üretim iPhone 4’ü almak için yapmanız gereken tek şey ise 1 yıllık özel sağlık sigortası satın almak.

Bu şirketin ismi Hayat Medikal. Sizi önce cep telefonunuzdan arayıp sağlık sigortası isteyip istemediğinizi soruyorlar. İstiyorum cevabını verdiğiniz zaman ise kampanya dahilinde size iPhone hediye edeceklerini belirtiyorlar. Sağlık sigortasını satın alırsanız tıbbi danışmanlık ve ambulans hizmeti alma hakkı kazanıyorsunuz.

GERÇEĞİ BU GECE TANITILIYOR
Telefonda konuştuğunuz şirket yetkilileri size iPhone’un ithal ama nasılsa Hayat Medikal firması tarafından üretildiğini söylüyor. iPhone’un tabii ki bir Türk firma tarafından üretilmesi mümkün değil. Borsada dünyanın en değerli şirketi Apple iPhone 4’ün üreticisi. Hatta bu gece Apple iPhone 6’yı tanıtacak. Hayat Medikal’den Finlandiya malı iPhone 4 hediyesini kazanmak için bir PTT şubesine 268 lira yatırmanız yeterliymiş. 
TAMAMEN SAHTE
İnternette ise daha önce bu yolla dolandırılan insanların yorumları var. Forumlar ve sosyal medya iPhone vaadiyle sağlık sigortası alarak kandırılan insanların iletileriyle dolu.
İşte insanların yorumları:
*1 yıllık sağlık kartı 268 TL yanına da iphone 4 hediye dediler bir aptallık yapıp tamam dedim kargo gönderdiler acaba geri göndersem kabul etmesem hukuki süreç başlatabilir mi sonuçta birşey imzalamadım yardım ederseniz sevinirim
* Hayat Medikal İstanbul Mecidiyeköy'de bulunmakta telefonuna ulaştığı şahıslara kelime oyunları yaparak iPhone 4 modeli veya #s4 modeli telefon hediye veya çekilişle kazandıklarını belirtmekteler. Gönderdikleri telefonda marka bile yok tamamen sahte. Ayrıca hiçbir sözleşme metni veya firma ile ilgili bir döküman bulunmamakta, sadece kargo içerisinde telefon ve bir adet bankamatik kartı benzeri kart bulunmaktadır.
GAZZE KAMPANYALI ÇAKMA CEP TELEFONU SATIŞI

“1. sınıf özel yapım Samsung S4’ler Filistinli çocuklar için 499 lira yerine 199 lira gelirimizi onlarla paylaşıyoruz faturanız ve bağış makbuzunuzla x numarayı arayın…” cep telefonlarınıza İsrail’in Gazze saldırıları devam ettiği sürece böyle mesajlar gelebilir. Dolandırıcılar İsrail’in Gazze saldırısını fırsata çeviriyor. Aramanız istenen numarayı aradığınız zaman “Numaranızı sisteme kaydettik, müşteri temsilcimiz en kısa sürede sizi arayacaktır" deniliyor ancak aranmıyor. Piyasa fiyatı 1400 lira civarında olan bir telefonun 499 liraya nasıl satıldığı da ayrıca merak konusu...

Tüketiciler Derneği Başkanı Aydın Ağaoğlu bu tür mesajlara itibar edilmemesi gerektiğini söyleyip söz konusu mesajları atan kuruluşları eleştirdi. Ağaoğlu,  “Eskiden beri insanlarımızın vicdani değerleri kullanarak onlardan yararlanıyorlar. Samsung S4'lerin 499 lira yerine 199 liraya düşürüp, bunu da Filistinli çocuklara bağlıyorlar. Bilmediğiniz dernek , firmadan bağış ve alışverişlerde bulunmayın. S4'e 499 lira demiş ancak en ucuzu bin lira civarında bu nasıl mümkün olabilir?” açıklamasını yaptı.  Ağaoğlu bu tür telefon fırsatı reklamlarının daha çok küçük çaplı televizyonkanallarında gösterildiğini ifade ederken, "İnsanların acılarından kar elde etmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmeyin. Satıcıyla karşı karşıya gelmeden ve ürünü görmeden yapılan alışverişlerde tüketicinin 14 gün içerisinde gerekçe göstermeden  iade etme imkanı bulunuyor" diye konuştu.
BİLMEDİĞİNİZ YERDEN ALMAYIN
Tabii bu imkandan yararlanabilmek için karşınızdaki firmaya ulaşılabilmesi gerekiyor. Çakma  ürün satın almak isteyen tüketici siparişi geldiğinde paketi  açıyor, beklediği ürünle alakası olmayan malzemeler çıkıyor. O yüzden bilmediğiniz yerden bir şey almayın” dedi. Bu tür firmalardan mal alan mağdur olan alıcıların da www.tuketici.gov.tr sitesine başvurarak reklam kuruluna dolandırıcı firmanın bilgilerini verebilirler. Eğer bu başvurudan sonuç çıkmazsa Cumhuriyet Savcılığı'na gidip dilekçe yazılarak suç duyurusunda bulunulabilir.CAN MUMAY - HÜRRİYET