HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Davutoğlu'nun kızı matematikten düşük not alınca öğretmenini değiştirdiler!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 9. sınıf öğrencisi kızı Hacer Büke Davutoğlu'nun, matematik sınavından düşük not alınca görmek istedi...


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 9. sınıf öğrencisi kızı Hacer Büke Davutoğlu'nun, matematik sınavından düşük not alınca görmek istediği sınav kâğıdını vermeyen öğretmeninin sınıftan alındığı, yerine okula yeni atanan müdür yardımcısı ve matematik öğretmeni görevlendirildiği iddia edildi. Cumhuriyet'ten Fırat Kozok'un haberine göre okul yönetimi, öğretmen değişikliğinin konuyla ilgili olmadığını savundu. Başbakanlık ise konunun Davutoğlu’nun “makamı ve kimliği” nedeniyle istismar edildiğini söyledi. Konuyla ilgili Başbakanlık'tan da açıklama yapıldı. Başbakanlığın açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'da habere ilişkin açıklama yaptı.
Kozok’un haberine göre Başbakan Davutoğlu’nun Ankara Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi 9. sınıfta okuyan kızı Hacer Büke, yaklaşık üç hafta önce matematik dersinin ilk yazılısından düşük not aldı. Okul dışında da eğitim danışmanı bulunan öğrenci, bunun üzerine sınav kağıdını görmek istedi. Devreye okul müdürü Gülten Akyürek de girdi. Ancak ders öğretmeni Murat Özer sınav kağıdını vermek istemedi. Özer, daha sonra kağıttan fotoğraf çekilebileceğini söyledi. Diğer öğretmenlerle birlikte müdür odasında bir toplantı yapıldı ve öğrencinin genel durumu da değerlendirildi. Davutoğlu’nun danışmanı da öğrencinin durumuyla ilgili okuldan genel bilgi aldı. Bu sürecin ardından ilginç bir gelişme oldu ve öğretmen Özer sınıftan alındı. Özer’in yerine okula yeni atanan müdür yardımcısı ve matematik öğretmeni Melike Yetim sınıfa verildi. Okulun müdürünün yanı sıra 3 müdür yardımcısından ikisinin olaydan bir süre önce değiştiği öğrenildi.
BEYEFENDİNİN SİYASİ KİMLİĞİ
Cumhuriyet’in konuyla ilgili görüşünü almak için aradığı Okul Müdürü Gülten Akyürek, sert bir tavırla “Bu konuda size bir şey söylemeyeceğim, çünkü bilgileriniz kesinlikle yanlış” dedi. Başbakanlık Basın Müşaviri Osman Sert ise süreçle ilgili “İddia edildiği gibi Sayın Başbakanımızın kızı Hacer Büke Davutoğlu’nun bir derste düşük not almasının ardından bir aile yakını ya da özel öğretmen tarafından okula gidilmesi, sınav kâğıdının görülmek istenmesi hiçbir şekilde söz konusu değildir. Sınavdan sonra dersin öğretmeniyle bu yönde hiçbir görüşme yapılmamıştır. Sadece her öğrencide olduğu gibi Hacer, düşük not aldığı kâğıdını görmek istemiştir ki bu da son derece normaldir” ifadelerini kullandı.Başbakan ya da eşinin talebiyle ya da bilgisi dahilinde okul yönetimiyle bir toplantı yapılmadığını ileri süren Sert, “Her öğrencinin başına gelebilecek bir olay sonrası konunun sadece beyefendinin siyasi kimliği ve bulunduğu makam sebebiyle istismar edilmesi, bu tartışmanın da bugüne kadar toplum içinde her davranışına azami dikkat gösteren aile bireyleri üzerinden sürdürülmesi de en temel insani nezaket ilkeleri ile bağdaşmamaktadır” diye konuştu.
BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA
Başbakanlık Cumhuriyet gazetesindeki “Kızı zayıf aldı, fatura öğretmene çıktı” haberini yalanladı.
Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, “Bugünkü Cumhuriyet gazetesinde ‘Kızı zayıf aldı, fatura öğretmene çıktı’ başlıklı haber tümüyle yalan ve iftiradır. Sayın Başbakanımızın kızının ders durumu nedeniyle her hangi bir öğretmen hakkında idari tasarrufta bulunulması söz konusu değildir” denildi.
Söz konusu haberle ilgili gerekli hukuki işlemler yapılacak olmakla birlikte, yayın öncesinde tüm detaylar izah edilmiş olmasına karşın yalan bir haberde ısrar edilmesinin basın ahlakına, insan ve çocuk haklarına aykırı olduğunu kaydeden Başbakanlık şöyle dedi:
“Daha önce defalarca izah edildiği ve kamuoyumuzun yakından takdir ettiği gibi Sayın Başbakan ve aile bireyleri hiç bir zaman bulundukları konuma bağlı bir ayrıcalık talebinde bulunmamıştır. Buna yıllardır tüm yakın çevreleri ve aziz milletimiz şahittir. Bu tarz haberler Sayın Başbakan ve ailesinin değil sadece bu tür yayıncılıkta ısrar eden basın kuruluşlarının itibarına zarar vermektedir.”
BİR AÇIKLAMADA MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN
Milli Eğitim Bakanlığı bugün Cumhuriyet gazetesinde yer alan“Davutoğlu’nun kızı zayıf aldı, fatura öğretmene çıktı” haberinin tamamen asılsız ve bakanlığı karalamaya dönük temelsiz bir iftira olduğunu belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu haberle ilgili açıklama yapılmasının gerekli görüldüğünü belirterek, “Gazetenin birinci sayfasında yayımlanan haber tamamen asılsız olup; Sayın Başbakanımızı, ailesini, okul yöneticilerimizi ve Millî Eğitim Bakanlığımızı karalamaya dönük mesnetsiz bir iftiradır. Söz konusu gazeteyi evrensel çocuk hakları konusunda duyarlı olmaya; basın meslek ilkelerine ve etik değerlere uymaya davet ediyoruz” denildi.

Business News