HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Beşiktaş 6 - 4 Liverpool (penaltılarla)

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Liverpool'u penaltılar sonrasında eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya k...

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Liverpool'u penaltılar sonrasında eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya kaldı. Siyah beyazlılar ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmanın 72. dakikasında Tolgay'ın harika golüyle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 90 dakikası bu skorla sona erince maç uzatmalara gitti. Uzatmanın iki devresinde de gol sesi gelmeyince heyecan dalgası penaltılara uzandı. Penaltı atışlarında siyah beyazlılar Demba Ba, Gökhan Töre, Veli, Atiba ve Tolgay ile 'kırmızılar'ın filelerini havalandırdı. Liverpool ise Lambert, Lallana, Emre Can ve Allen ile golü bulurken Lovren'in son penaltıda topu dışarı atmasıyla 2005'den beri mutlulukla andığı İstanbul'dan hayal kırıklığı ile ayrılmak zorunda kaldı.

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan (Slovenya)
Beşiktaş: Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Franco, Necip Uysal, Opare, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Hutchinson, Sosa (Dk. 61 Tolgay Arslan), Olcay Şahan (Dk. 106 Kerim Frei Koyunlu), Demba Ba
Liverpool: Mignolet, Toure, Skrtel, Lovren, Moreno, Ibe (Dk. 76 Manquillo), Allen, Emre Can, Sterling, Balotelli (Dk. 82 Lallana), Sturridge (Dk. 106 Lambert)
Gol: Dk. 72 Tolgay Arslan (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 11 Balotelli, Dk. 103 Emre Can (Liverpool)

SLAVEN BİLİÇ NELER SÖYLEDİ

Liverpool zaferi sonrasında yayıncı kuruluşa maçı yorumlayan Beşiktaş'ın Hırvat teknik direktörü Slaven Bilic, penaltı atışları öncesinde neredeyse bütün oyuncuların kendisine gelerek penaltı atmak istediklerini söyledi ve "Bu özgüvenin ve takım olmanın göstergesidir" dedi. Bir sonraki turda kendisinin de futbolculuk yıllarında formasını giydiği bir diğer İngiliz ekibi Everton'ın çıkma ihtimali sorulduğunda ise Bilic ilginç bir yorum yaptı: "Artık İngiliz takımı istemiyorum... Yeter..."

İşte Slavben Bilic'in açıklamalarından satır başları;

"Liverpool gibi bir takıma karşı kazanmak için oyun planına sadık kalmanız lazım. Öndeki hızlı oyuncularına karşı oyun kalıbına sadık kalmalydık. Arsenal ve Tottenham'a karşı bunu uygulamıştık. İngiltere'deki Liverpool maçında da bunu yapmıştık ancak orada yapamadığımız top ayağımıza geldiğinde cesur olamamaktı.

Bugün ise ilk yarı sıkı maç oldu. 2. yarı ise gerçekten baskıyı arttırdık ve golden sonra da işin açıkcası maçı haketmiştik.

Penaltı atışlarından önce oyunculara şunu söyledim, bu turu kaybetseniz de bu tur siz hakettiniz. Sakın omuzlarınızda olumsuz bir yük hissetmeyin. Ayrıca neredeyse bütün oyuncularım bana gelerek penaltı atmak istediklerini
söylediler. Okul çocukları gibiydik. Bu yüksek bir özgüveni ve takım olmayı da gösteriyor.
Kişisel başarı ya da kulüp başarısı diye bir ayrım yapmamak lazım. Bu, kulüp için bu çok önemli bir başarı. Bu sezon Arsenal'e elendik ama iyi bir performans ortaya koyduk. Belki de UEFA'nın favorisi Liverpool'u
eledik. Artık önümüzdeki maça bakacağız. Balıkesir maçına odaklanacağız. Bazıları ne derse desin önceliğimiz Türkiye ligidir. Avrupa Ligi evet bizim adrenalimizi yükseltiyor ancak önceliğimiz kendi ligimiz.
Taraftar gerçeten inanılmazdı. İç saha maçlarında neden büyük bir taraftar desteği alamadığımızı anlamıyorum. Bu galibiyette taraftarın büyük etkisi var. Takımın koşmasından, mücadelesine kadar taraftarın etkisi var.
Artık İngiltere takımı istemiyoruz... Yeter..."
TOLGAY ARSLAN NELER SÖYLEDİ

Beşiktaş'ın Liverpool'u penaltı atışları sonucunda yendiği mücadelede tek golü atan Tolgay Arslan, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Tolgay Arslan'ın açıklamaları şöyle:
"Taraftara teşekkür etmek istiyorum, ben böyle taraftar görmedim. Gol attım, çok sevindim. Benim için fark etmiyordu kimin gol attığı. Tabii çok mutluyum. İlk 5-10 dakika iyi değildim, oyuna iyi giremedim. Şut çektim. İyi şuttu. Sol ayağıma geldi. Hiç düşünmedim, vurdum. Top kaleye gitti, çok memnunum"

DANIEL OPARE NELER SÖYLEDİ

SOL bekte oynamasına rağmen kusursuz bir performans sergileyen, ilk maçın yıldızı Ibe'a nefes aldırmayan Opare, taraftara teşekkür etti. Ganalı genç oyuncu, "Çok büyük bir maçtı. Taraftarın desteğine aynı şekilde karşılık vermek istedik. 
 
BEŞİKTAŞ için her şeyi yaparım. Gerekirse ölürüm. Hem sağ hem de solda oynayabiliyorum. Bu maçta sol bek oynamak benim için sorun yaratmadı. Ibe'ı çok iyi tanıyorum. O çok hızlı bir oyuncu bu yüzden kendisini hep göz önünde tuttum. Ben de hızıma güvendiğim için ona yakın oynadım" dedi.

MAÇIN HİKAYESİ
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. Tur rövanş maçında,İngiltere'de 1-0 mağlup olduğu Liverpool'u penaltılara giden maçta eleyerek adını son 16 takım arasına yazdırdı. 2005 yılında yine Atatürk Olimpiyat Stadı'nda penaltı atışlarıyla Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan Liverpool, bu kez aynı statta yine penaltı atışlarıyla kupaya veda etti.
 
MAÇIN İLK SARI KARTI BALOTELLI'YE
Karşılaşmanın henüz 10. dakikasında Veli Kavlak'a taç çizgisi üzerinde sert müdahelede bulunan Mario Balotelli, hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

KARTAL GOLE ÇOK YAKLAŞTI
Maçın 18. dakikasında Beşiktaş çok tehlikeli bir atak geliştirdi. Olca Şahan ceza sahası içinde kale sahasındaki Demba Ba'ya çıkardı ancak savunmada Skertel araya girdi ve topu konere yolladı.

CENK'TEN MUHTEŞEM KURTARIŞ
Maçın 20. dakikasında da Liverpool çok tehlikeli bir gol pozisyonu yakaladı. Ceza sahasına girerken savunmanın müdahelesiyle ceza sahası dışına çıkan topu Sterling gelişine çok sert vurdu. Kaleci Cenk son anda uzanarak golü engelledi.

YİNE CENK YİNE CENK
Maçın 33. dakikasında yine Liverpool tehlikesi oluştu. Atiba'nın kaptırdığı top sonrasında Balotelli atağı sürükledi. Pasında ceza sahasında topu kontrol eden Sturridge, kale sahasının sağ çaprazından düzelterek uzak köşeye göndermek istedi ancak Cenk Gönen mükemmel bir refleksle topu çeldi.

SOSA VE SERDAR KALEYİ YOKLADI
İkinci yarıya Beşiktaş daha etkili başlarken ilk 10 dakikalık bölümde uzaktan şutlarla Liverpool kalecisine zor anlar yaşattı. Önce Serdar Kurtuluş'un sert şutu, ardından Sosa'nın şutunu kaleci güçlükle kontrol etti.

OLİMPİYATI SALLAYAN GOL
Dakikalar 72'yi gösterirken sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Töre, ceza alanına kadar yaklaşıp pasını Demba Ba'ya verdi. Demba Ba da hiç bekletmeden topuğuyla ceza yayındaki Tolgay'a oynadı. Tolgay topa gelişine çok güzel vurdu ve ağlarla buluşturdu.

DEMBA BA'NIN FÜZESİ DİREKTE PATLADI
Beşiktaş özellikle golden sonra baskısını iyice arttırdı. Liverpool kalesini ablukaya alan siyah beyazlılar uzatma dakikalarında turu getirecek golü kaçırdı. Korner atışında kale sahası içerisinde kafalardan seken top Demba Ba'nın önünde kaldı. Senegallü golcü gelişine çok sert vurdu ancak top üst direkte patladı.

Maçın normal süresi Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi ve uzatma devrelerine geçildi.

PENALTILARLA BEŞİKTAŞ!

Uzatma devrelerinde maçın skoru değişmeyince seri penaltı atışlarına geçildi.
 
İlk penaltı atışını Beşiktaş adına Demba Ba yaptı. Vuruşunda top ağlara gitti: 1-0.
Liverpool'da ilk penaltıyı kullanan Lambert topu ağlara gönderdi: 1-1.
Beşiktaş'ta ikinci penaltıyı kullanan Gökhan Töre de kaçırmadı: 2-1.
Liverpool'da ikinci penaltıyı kullanan Lallana skoru eşitledi: 2-2.
Veli Kavlak penaltılarda Beşiktaş'ın üçüncü golünü attı: 3-2.
Emre Can Liverpool'un üçüncü penaltısını gole çevirdi: 3-3.
Beşiktaş'ın dördüncü penaltısını kullanan Atiba golü buldu: 4-3.
Liverpool'da Allen topun başına geldi. Vuruşu gol oldu: 4-4.
Tolgay Arslan beşinci penaltıyı kullandı ve topu ağlara yolladı: 5-4.
Lovren Liverpool'un penaltısını dışarı attı: 5-4.

Beşiktaş bu sonuçla tur atlayan taraf oldu. Siyah beyazlıların rakibi yarın TSİ 14:00'te çekilecek kura çekiminde belli olacak.

63 BİN 122 BİLETLİ SEYİRCİ
Beşiktaş'ın Liverpool ile oynadığı kritik maça siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmanın satışa sunulan 49  bin 359 bileti günler öncesinden tükenirken, kombine kartlar, sponsor biletleri, konuk ekip taraftarlarıyla birlikte karşılaşmayı 63 bin 122 sporsever izledi. 
 
Liverpool karşılaşması, Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında evinde en çok  seyirci topladığı maç olarak da tarihe geçti. 
 
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda resmi maçlardaki seyirci rekoru da  Beşiktaş'a ait. Siyah-beyazlıların, Galatasaray ile geçen sezonun 5. haftasında  oynadığı derbiyi 76 bin 127 biletli taraftar izlemişti.  
 
Bu arada bin 500'e yakın Liverpool taraftarı da kendilerine ayrılan kale arkası tribünden takımlarını destekledi.

Business News