HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Pes Artık: Erdoğan'dan, kendi seçtiği Merkez Bankası başkanına "Paralelci" suçlaması!

Hükümetle Erdoğan arasındaki Merkez Bankası-faiz kavgası giderek büyüyor. Erdoğan bugün öğleden sonra bir bölük esnafla yaptığı toplan...


Hükümetle Erdoğan arasındaki Merkez Bankası-faiz kavgası giderek büyüyor.

Erdoğan bugün öğleden sonra bir bölük esnafla yaptığı toplantı sırasında; "Merkez Bankası dün lütfetti, çeyrek puanlık bir faiz indirimi yaptı” açıklamasının ardından dolar bu açıklamaya hızlı tepki verdi. Erdoğan, açıklamasında Merkez Bankasıyla ilgili “Bize bağımsızım diyorsun peki kime bağlısın?” ifadeşeri de yer aldı.
Erdoğan’ın açıklaması öncesi 2.4670’te olan dolar açıklama sonrası 2.4778’a kadar çıktı.

Erdoğan konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"MERKEZ BANKASI YANLIŞ YAPIYOR"
Merkez Bankası dün lütfetti… Merkez Bankası faiz konusunda yanlış yapıyor. Türkiye'nin gerçeğine uygun değildir. Güya riskleri azaltmak için uyguladıkları faiz politikasının kendisi bir risk haline dönüşmüştür.
Esnafımızın, çalışanımızın vatandaşımızın hakkını korumak benim en başlıca görevimdir. Bu konun takipçisi olmaya ve ikazlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Biz bu günlere istikara ve güven ile geldik. Biz bunları yaptık sende gereğini yapmak zorundasın. Bağımsızlık zırhına sığınarak bize tavır takınma. Merkez Bankası faiz konusunda yanlış yapıyor.
Ekonominin büyümesi için refahın yükselmesi için bir ülkede istikrarın huzurun olması gerekiyor. Biz bugüne iki kavramla geldik. İstikrar ve güven kavramlarıyla geldik.
Bir dönem Türkiye'de istikrar ve güven ortamı, bildiriyle muhtırayla tehdit edilirdi. Bu yollar kapanınca yeni yollar buldular. Çok açık konuşuyorum. Böyle kalkıp “merkez bankasının başındaki kişi iyidir hoştur vesaire”, ben iyiliğe hoşluğa yaptıklarıyla bakarım, kendi fiziğiyle bakmam. Ne yapıyorsun, netice ne? Ben buna bakarım, uygulamaya bakarım. Acaba Merkez Bankası'nı da mı birileri nüfuz altına alıyor?

HÜKÜMET KANADINDA ERDOĞAN SIKINTISI BÜYÜK
Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankasının faiz indirimini yeterli bulmayıp banka yöneticilerine çok sert yüklenmesinden sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan arasında yaklaşık 2 saat süren bir görüşme yapıldığı iddia ediliyor. Babacan'ın bankaya yönelik müdahalelerden hoşnut olmadığını Davutoğlu'na söylediği de sızan bilgiler arasında.

Business News