HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Derdimiz, sadece emeğimize gösterilecek saygı değil, okurun kendisine de göstereceği saygıdır!

2009 yılından bu yana internet üzerinden de yayınını sürdüren DEMOKRATHABER/İDEAHAYAT, hala devam eden onca zorluk, engel ve aksiliğe ...


2009 yılından bu yana internet üzerinden de yayınını sürdüren DEMOKRATHABER/İDEAHAYAT, hala devam eden onca zorluk, engel ve aksiliğe rağmen, 6 yıl sonra bugün geldiği noktada, bundan sonraki serüvenine daha bir güçlü, sorumluluklarının bilincinde olarak ve bir an bile geri durmayacak bir biçimde devam edeceğinin bütün işaretlerini veriyor.

Elbette ki bunu biz söylemiyoruz, takipçilerimiz söylüyor. Aldığımız bütün tepkiler hep bu yönde.

Bu arada artık hepiniz biliyorsunuz, Gün Zileli ve Demir Küçükaydın, yani Türkiye sosyalizminin ve devrimci mücadelesinin bu iki çok önemli ismi DEMOKRATHABER/İDEAHAYAT’a düzenli olarak yazılarıyla katkı yapıyorlar.

Ebru Yılmazatila ve Özcan Özen’in ise neredeyse en başından beri sürdürdükleri yazı desteği de aynen devam ediyor. Bu iki ismin söz konusu katkılarını da çok önemsediğimiz belirtmek istiyoruz.

GÜN ZİLELİ
DEMOKRATHABER/İDEAHAYAT’taki yüz değişimlerinin artık sonuncusundayız. Bugüne kadar ki arayışlarımız hep daha iyisini yakalayabilmek içindi ve artık bu arayışı da sonlandırıyoruz. Daha az reklam ama daha çok haber seçeneği şeklinde özetleyebileceğimiz bir formatı görmüş olduğunuz yeni yüzümüzle artık bulduğumuzu düşünüyoruz.

Kısacası, DEMOKRATHABER/İDEAHAYAT’taki ileriye doğru olan değişimler, -şimdilik kaydıyla- bunlar.

Bu noktada, sosyal ağlarla ilgili bir hatırlatmada bulunmak istiyoruz.

Her şeyden önce şunun çok iyi bilinmesini ve akıllarda tutulmasını istiyoruz: DEMOKRATHABER/İDEAHAYAT’ın başından beri “sosyal ağlarda beğenilmek” diye bir kaygısı yok, hiç de olmadı! DEMOKRATHABER/İDEAHAYAT sosyal ağları sadece bir “mevzi” olarak görüyor, hepsi bu!

Fakat bu anlamda olmak üzere kimi noktalara ilişkin düşüncelerimizi de açıklamak istiyoruz…

DEMOKRATHABER/İDEAHAYAT’ın facebook ve twitter sayfaları elbette ki dönmeye devam ediyor ve edecek.
Ama bu sayfalarımızdaki beğeni sayıları anlamında bizleri epeyce şaşırtan bir sonuç var.
Beğeni artışlarındaki yükseliş ve düşüşler çok ani ve çok keskin oluyor.
Biz de doğal olarak bu durumu ilginç buluyoruz.

Hepinizin bildiği ve gördüğü gibi DEMOKRATHABER/İDEAHAYAT sadece bir haber platformu değil. Haber kadar düşünce ve yoruma da önem veriyor. Dolayısıyla bu anlamda bir çizgisi var ve 6 yıldır da bu çizgisini her şeye karşın korumaya özen gösteriyor. Bizler, sosyal ağlardaki beğeni sayılarının bu çizgiye göre arttığını biliyoruz ama sayılardaki düşüşlere de hiçbir anlam veremiyoruz. Sanki ortada “yanar döner” bir takipçi profili de var gibi geliyor bize.

DEMİR KÜÇÜKAYDIN
Bu gerçeğe bağlı olarak buradan bütün takipçilerimize bir çağrımız, ama haklı olduğunu düşündüğümüz bir çağrımız olacak… Kanımızca “düşünce” bu kadar kolay terk edilmemeli. Yanlışlarımız, eksik, gediklerimiz var ise –ki mutlaka vardır- bunları bize söylemek yerine bırakıp gitmek kolaycılık oluyor diye düşünüyoruz.

Bu noktadaki çağrımız şudur: BEĞENİ KİTLEMİZ İÇERİSİNDE, DEMOKRATHABER/İDEAHAYAT’I 2-3 GÜN SONRA BIRAKIP GİDECEKLER VAR İSE, LÜTFEN BAŞTAN HİÇ “BEĞEN”MESİNLER.

Tersi bir tavır, sadece; “düşünce bu kadar kolay terk edilmemeli” cümlesini tekrarlayıp durmamıza yol açmakla kalmayacak, bunun yanında, “emeğimize saygısızlık bu” diye düşünmeye devam edeceğiz.

Bir başka deyişle, DEMOKRATHABER/İDEAHAYAT artık “yanar döner” takipçi istemiyor. Kaldı ki böyle bir takipçi profili bizler için zaten arzulanan ya da hedeflenen takipçi veya okur değildir ve DEMOKRATHABER’İDEAHAYAT’ın bu tür unsurlara ihtiyacı olduğu kanısında da değiliz.

Neden beğendin? ya da nasıl beğendin? sorularının hemen arkasından, şimdi neden beğenmiyorsun? ya da o hepimizin bildiği söylenişiyle; madem gidecektin, neden geldin? sorularının gelme olasılığının bize göre epey görkemli saçmalığını bu şekilde ortadan kaldırabileceğimizi düşünüyoruz…

HAYRİ GÜNEL
Derdimiz sadece emeğimize gösterilecek saygı değil, okurun ya da takipçilerin kendilerine de gösterecekleri saygıdır! Saygı sadece bir duyarlılık değil, aynı zamanda bir akıl işidir de…

Sosyal ağlar konusundaki tavrımız budur.

DEMOKRATHABER/İDEAHAYAT başta da belirttiğimiz gibi, 6 yıl önce başladığı serüvenine devam edecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Sevgiyle, dirençli ve uyanık kalın.


Hayri Günel – DEMOKRATHABER/İDEAHAYAT gazetesi imtiyaz sahibi 

Business News