HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Tehdit dünyada yankılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gazetemize yönelik tehditleri dünyanın dört bir yanında haber oldu. CNN, e-posta yoluyla ulaştığı ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gazetemize yönelik tehditleri dünyanın dört bir yanında haber oldu. CNN, e-posta yoluyla ulaştığı Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın seçimlere bir hafta kala yayınladığı haberin zamanlamasından pişman olmadığını belirtti. Videonun tırların arandığı 2014’te ortaya çıkan görüntülerle aynı kaynaktan geldiğini belirten Dündar “Aynı kamera, farklı açılar” dedi.
Newsweek dergisi, Erdoğan’ın Dündar’ı tehdit etmesinden 6 gün önce Dünya Gazete ve Haber Yayıncıları Derneği’nin Türk hükümetini basında çoğulluğa saygı göstermeye çağırdığını hatırlattı. Avustralya kanalı ABC de Reuters’in haberini “Erdoğan, ‘Suriye’ye silah taşıyan tırları haber yapan gazeteci cezalandırılacak’ dedi” başlığıyla duyurdu. Alman Deutche Welle gazetesi, “Erdoğan’ın Türkiye’deki gazeteciler ve sosyal medya kaynaklarıyla sallantılı bir ilişkisi oldu” ifadesini kullandı.
Alman Basın Ajansı, Türkiye’de haberlerin sürekli sansüre uğradığını ve gazetecilerin mahkemeye verildiğini belirterek “İslamcı muhafazakar AKP’li siyasiler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan sürekli olarak ekranlarda” dedi.
Haftalık haber dergisi Spiegel internet sitesinde “Türkiye’de seçim kampanyası: Erdoğan muhalif gazetecileri tehdit etti” başlığıyla verdiği haberde, seçimlere bir hafta kala Erdoğan’ın “seçim kampanyası moduna” girdiğini ve “bu vesileyle Türkiye’de istenmeyen medya karşıtı kaba bir sesin yükseldiğini” yazdı. Belçika basını, Belga haber ajansına dayandırdığı haberlerde seçime 1 hafta kala Erdoğan’ın “güç gösterisi” yaptığını belirtti. Hollanda basınında da Suriye lideri Beşar Esad’ı koltuğundan indirmek için yıllardır mücadele ettiği ifade edilen Erdoğan’ın bunun için IŞİD gibi hareketlerine desteklediği öne sürüldü.
CPJ: Zorbalıklara son ver
Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a yönelik “hesabını verecek, onu öyle bırakmam” tehdidinde bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı kınadı. CPJ’in Avrupa ve Orta Asya Direktörü Nina Ognianova tarafından yapılan açıklamada, “Erdoğan’ı, sırf yapılan haberlerden memnun olmadığı için, Can Dündar ve Cumhuriyet gazetesi örneğinde olduğu gibi gazeteci ve medya kuruluşlarına karşı yaptığı zorbalıklara son vermeye çağırıyoruz” dedi.

Business News