Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Reviews

SHOW_BLOG

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe mutabakatından haberi vardı!

Eski Başbakan Yardımcı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe Mutabakatı’ndan haberi olduğunu söyledi. Erdoğan, görü...


Eski Başbakan Yardımcı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe Mutabakatı’ndan haberi olduğunu söyledi. Erdoğan, görüşmeden bir süre sonra içeriği bilmediğini iddia etmişti.

Gezi Parkı olayları başladığı sırada penguen belgeseli gösterilen CNN Türk'te Taha Akyol'un sorularını cevaplayan Arınç, "Gezi'de yayın yasağı konulmasını engelledim, birileri penguen koysa da" ifadelerini kullandı.

Can Dündar ve Erdem Gül’e ‘ağır suçlamalar‘ yöneltildiğini belirten Arınç, “Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları ve diğer konularla bağlantı kuruyorum böyle bir suçtan dolayı tutuklanması ceza verilmesi normalde mümkün değil. Bu yargının içine düştüğü veya düşürüldüğü bir durumdur. Bundan kurtulmak lazım” diye konuştu.

Arınç, hükümetin dış politikayı Meclis ile birlikte yürütmesini gerektiğini söylerken "Meydan mitinglerinde hamaset yaparak dış politika olmaz. Hamasetle tarih, şiir olur. Hamasete kapılıp aslanlar gibi çıkarsanız her an nota alabilirsiniz" dedi.

Arınç'ın, CNN Türk'te Taha Akyol'un Eğrisi Doğrusu programında yaptığı açıklamalardan satırbaşları şöyle:

Dolmabahçe Mutabakatında okunan metin hükümetin önüne gelinmişti. Oturma düzenine kadar her şey kararlaştırılmıştı. Cumhurbaşkanı'nın haberi olduğunu biliyorum, tahmin ediyorum. Yalçın Akdoğan anında haberi olduğunu aktarmıştı.

Ben kendisiyle konuşmadım ama Yalçın Akdoğan ve Mahir Ünal'ın haberdar ettiğini belirttiler. Belki kendisine yeterince bilgi verilmemiş olabilir. Bu işlerde ben anı anına bilgi verilmeden yapılacağını tahmin etmiyorum. Bazı arkadaşlarımız özel işlerini bile sorarken böyle bir görüntüye girmeden önce sormuştur. Ben böyle düşünüyorum.

Dağa kaç bin kişinin çıktığından haberi var mı milletin? Bu iş böyle bitmez, böyle de bitmeyecek. Bu işin bitmesi için çok önceden düşündüğümüz ve her türlü tehlikeyi göz alarak bugünlere getirdiğimiz sürecin aldığımız derslerle yenilenmesi lazım. Çözüm süreci adı da bayatladıysa, bu bir komisyon marifetiyle de olabilir. HDP dışında başka aktör yoksa onu güçlendirmek gerek. Çözüm süreci yarından tezi yok başlatılmalıdır. Tahir Elçi'ye açılan davanın ayıp olduğunu düşünüyorum, mutlaka beraat verilecekti kendisine

Paralel ile mücadele kapsamında açılan o kadar çok davalar var ki üstüme cübbeyi tekrar geçirmeyi arzu ediyorum. Bunlar silahlı terör örgütü diye başlayan ve öğrencilerinin önünden alınıp götürülen kadın öğretmenler iki aydan fazla cezaevinde tutuluyor. Maaşından artırıp, altınlarını bozdurup Bank Asya'ya para yatırdığı için silahlı terör örgütü suçlamasıyla yargılanıyor. İki tane çocuğu babasının yanında kalan kanserli annesini evde tek başına bırakan kadın öğretmenler şuanda cezaevinde yatıyor. Tahliye taleplerine dikkat edilmiyor. Davasını açmasını istenen savcı hiç oralı olmuyor. Ne zaman istersem açarım siz bana ne zaman dava açacağımı sormayın diyor. Bu soruşturma başlayalı bir yıl oldu.

Kendi içimizde latife ediyoruz, bizi de bi yere kayyum yapsalar diye, parası da güzelmiş.

Akıllı ol, benim sözümü tut, sırtını sıvazlarım gibi sözler yazıyorlar. Bunların kim olduklarını az çok biliyoruz. Bugünkü görüşmelerimizden bile ne anlamlar çıkaracak akbabalar var. Kadınlarına bizim camiada ‘trolliçe' diyorlar.

Sakarya Üniversitesi'nden konferansa gidiyorum, tam konuya girmek üzereyiz sol tarafta bir AVM var, çok güzel bir mescidi var. Hanım da var yanımda, hemen gidelim dedim. Karşıladılar, tatlı ikram ettiler, çıktık. Belli bir haber kanalında itirafçı noktasında gelmiş bir zavallı tweet'ler atmış. Bülent Arınç'ın AVM'ye gitme sebebini FETÖ'nun has adamlarından birisidir, destek veriyor dedi. Soyadı Aslan da. Bu başka bir Aslan dediler, hayatı rezalet birisi. Ben niye oraya girdim, niye Cuma namazını kıldım, örgüte destek diye oraya girdim diyor.

Bunlar türedi ama inanın, ahlak dürüst insanlar çok fazla, bu durumlardan çok şikayetçi.

Doğan gurubuyla alakalı çok ciddi şeyler yazdılar. Aydın Doğan beyle bir şeyim yok. Özel hayatına saygı duyarım, bir şey bilmem. Mesut Yılmaz'la karşılaşmasından beri zaman zaman eleştirmişimdir, olayın öyle olmadığını kibarca anlatmıştır. Hakkında pek çok konuda yanlış düşündüğümü sonradan öğrenmiş birisiyim.

Ben RTÜK'ten sorunluydum, bir problem görmedim yayın akışlarında. Selim Kiraz'ın başına silah dayanmış fotoğrafın yayınlanması çok yanlış. Vicdanları çok yaralayan, bir insanın yıllar sonra bile bu fotoğrafa baktığında bile gözyaşı dökeceği bir fotoğraf. Doğan'ın başına bir bere geçirerek terör örgütü mensubuymuş gibi fotoğraflarını yayınladılar, bu vicdansızlıktır. Sayın Cumhurbaşkanımız da çok iyi bilirler. Ben 2009'dan sonra RTÜK'ten sorumlu oldum. Terör olaylarının yayınlanma biçimleriyle ilgili düşüncelerimiz var. Paniğe sevk ediyor diye uluslararsı camiada yayınlar nasıl yapılıyor diye örneklerini aldık. Biz de çok kötü yapılıyor ama iyi yapılıyor. Medya patronlarını davet edelim dedi o zamanki Başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı. Ekim 2011'de, hafızamda tutuyorum. Herkes orada.

Oradakilerin hepsini temsilen Aydın Doğan konuştu: Hepsini kabul ediyoruz, biz de terörle mücadeleyi destekleriz. Hassasiyetleri aynen uygulayacağız. Siz yönetmenlerle de bir konuşun, onlara da anlatsın, biz talimat vereceğiz dedi. Doğan'a teşekkür etti Başbakan. Bana görev verdi, bundan sonraki süreci sen götür diye. Bir toplantı için ricada bulundum. Yine bütün patronlar var. Turgay Ciner'le Zaman'dan kimse yoktu. Orada biz yine patronlara konuştuk, tamam dediler.

Tahir Elçi'ye açılan davanın ayıp olduğunu düşünüyor, mutlaka beraat verilecekti.

Paralel ile mücadele kapsamında açılan o kadar çok dava var ki üstüme cübbeyi tekrar geçirmek istiyorum. Bunlar okuldan alınan öğretmenler, Bank Asya'ya para yatırdığı için silahlı terör örgütüne üye olmaktan yargılanıyor.

Kendi içimizde latife ediyoruz, bizi de bi yere kayyum yapsalar diye, parası da güzelmiş.


Hükümet, dış politikayı Meclis'le birlikte yürütmeli. Hükümet tavrını temel esaslar çerçevesinde yürütür. Yüzyıllar öncesinde gelen bazı birikimlerle planlamış olabilirsiniz, düzgün gitmeyebilir. Sizin kabulleriniz yanlış olduğu ortaya çıkmış olabilir, cesaretli bir tavır takınmanız lazım. İsraille görüşmeleri ben yaptım, imzalanmadı. İsrail’in ne kadar ihtiyacı varsa bizim de ihtiyacımız var diyor Cumhurbaşkanımız. Ben bunu 4 sene önce söyledim. İsrail devletini ilk tanıyanlardan birisi Türkiye. Dış politika açılımına ihtiyaç var. Meydan mitinglerinde hamaset yaparak dış politika olmaz. Hamasetle tarih, şiir olur hamaset olmaz. Hamasete kapılıp aslanlar gibi çıkarsanız her an nota alabilirsiniz. Bakın hala 2 milyon Suriyeli mülteci hala ülkemizde.

Hiç yorum yok

EKONOMİ/PARA/PİYASA