HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

"GAZETE DEMOKRASİ"yi de yalnız bırakmayacağınızdan kuşkumuz yok!

GAZETE DEMOKRASİ'Yİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ! Birkaç gün önce bir internet sitesinde, haydi adını da verelim, Tele1'de, Menzi...



GAZETE DEMOKRASİ'Yİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Birkaç gün önce bir internet sitesinde, haydi adını da verelim, Tele1'de, Menzilci bir "şeyh"in önünde günah çıkarmak için metrelerce uzunluğunda kuyruk oluşturanları okuyunca, haberin içine yerleştirilmiş videonun aslında yedi yıl önceye ait görüntüler olduğunu Youtube’a girince gördük.

Yedi yıl öncesine ait bir olayın yedi yıl sonra, üstelik de yeni bir şeymiş gibi neden yine gündeme getirildiğini şöyle bir düşününce, bunun habercilik değil, bir çeşit “tekrar gösterim” ya da “ağır çekim” olduğu noktasında bulunduğumuzu anladık.

Benzer bir şeyi geçtiğimiz yılın son aylarında özellikle Nurettin Yıldız üzerinden Odatv de yapmıştı. Sonra bundan aşama aşama vazgeçti.

Bize göre, içinde bulunduğumuz bu noktanın iki ana açılımı var. Birincisi; bu tür olay ve olguları sürekli gündemde tutarak gericiliği teşhir etme anlamında toplumsal bilinci yüksekte tutmak ki bu makul ve kabul edilebilir bir stratejidir. İkincisi; bu tekrar gösterimlerin, insanların bütün sorunların asıl nedenini gözden kaçırmalarına yol açan bir kendini tekrarlama, hatta düpedüz bir mastürbasyona doğru evrilmeleri durumu ki bu, makul ve kabul edilebilir bir şey değildir.

Kanımızca, özellikle son 17 yıldır, gericilik karşısında toplumsal bilinci diri ve yüksekte tutma çabalarının medya üzerinden de denendiği ve buna devam edildiği aşikar. Burada bize göre herhangi bir sıkıntı yok ve biz işin bu kısmında değiliz. Bizim asıl üzerinde durduğumuz şey, az önce sözünü ettiğimiz açılımların ikincisi. Yani  bütün sorunların asıl nedenini gözden kaçırmaya yol açan “tekrar” durumu.

Hiç kuşkusuz sorunların asıl nedenini gözden kaçırma, sorunların çözümüne ilişkin olası bütün çabaları ve mücadeleleri de atlamaya veya ertelemeye, hatta unutmaya neden oluyor.

GAZETE DEMOKRAT olarak bizim de büyük ölçüde içine düştüğümüz ama biraz geç de olsa farkına da vardığımız bu durum aslına bakarsanız oldukça can sıkıcı. Aynı hatalı hatta daha fazla kalmamak ve bir özeleştiriye yön vermek ya da yol açmak adına 10 yıldır devam eden yayınımızı bir süreliğine durduruyoruz. Böyle bir şeyi yapmamızdaki temel amacımız, artık sorunları sürekli tekrarlayıp durmak yerine, o sorunların kaynaklarını yok etme ve ortadan kaldırma mücadelesine payımız ve gücümüz ölçüsünde katkı vermektir.

GAZETE DEMOKRAT yayınına bir süreliğine son verirken, GAZETE DEMOKRASİ (okumak için tıklayınız) az önce sözünü ettiğimiz katkı noktasında yerini alacak. GAZETE DEMOKRAT’ı yalnız bırakmayanların, sürekli tekrar yerine, çözüm anlamında yeni şeyler söylemeyi ve söyleyecek olanlara aracı olmayı hedefleyen GAZETE DEMOKRASİ’yi de (okumak için tıklayınız) yalnız bırakmayacaklarından kuşkumuz yok.

Sevgiyle, dirençli ve her zaman uyanık kalın! (GAZETE DEMOKRAT)

GAZETE DEMOKRASİ'Yİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

VİDEO