HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

AKP, Fatih Nurullah’a neden sahip çıkmadı? Nedeni bu sözler mi?

Çocuğa cinsel istismar suçundan tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah, iktidar tarafından sahiplenilmedi. Oysaki 45 çocuğun isti...

Çocuğa cinsel istismar suçundan tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah, iktidar tarafından sahiplenilmedi. Oysaki 45 çocuğun istismara uğradığı Ensar Vakfı örneğinde olduğu gibi, benzer durumlarda iktidar dini yapılanmaları “yedirmemiş”, en üst düzeyde de sahip çıkmıştı. Bu kez sahip çıkmak bir yana, AKP medyası doğrudan Nurullah’ı hedef aldı. Bu tarikat liderinin yalnız bırakılma sebebi istismar değil, iktidarla girdiği ilişkide son dönemde girdiği çıkar çatışması. Nurullah’ın 31 Mart yerel seçimleri sonrası Saray-AKP iktidarını ve Pelikancıları hedef alan sözleri dikkat çekiyor...


Sakarya’nın Akyazı ilçesinde 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah (Eyüp Fatih Şağban), 2 Eylül’de tutuklandı.

Nurullah da pek çok tarikat ve cemaat gibi uzunca yıllar AKP’ye aktif destek verse de iktidar tarafından sahiplenilmedi. Oysaki 45 çocuğun istismara uğradığı Ensar Vakfı örneğinde olduğu gibi, benzer durumlarda iktidar dini yapılanmaları “yedirmemiş”, en üst düzeyde de sahip çıkmıştı.

Bu kez sahip çıkmak bir yana, AKP medyası doğrudan Nurullah’ı hedef aldı. İktidar içinde “Pelikancılar” olarak bilinen kanadın yayın organları Sabah, Takvim ve A Haber’de Nurullah’a ilişkin çok sayıda haber yer aldı. Ancak bu tarikat liderinin yalnız bırakılma sebebi istismar değil, iktidarla girdiği ilişkide son dönemde girdiği çıkar çatışması.

Nurullah’ın 31 Mart 2019’daki yerel seçimleri sonrası Saray-AKP iktidarını ve Pelikancıları hedef alan sözleri dikkat çekiyor.

“Cemaatleri küstürmemek lazım”

Fatih Nurullah, tarikatın yayın organı Nurani TV’de 4 Nisan 2019’da yayımlanan konuşmasında, iktidarın bazı cemaatleri hedef almasından yakınarak şunları söylüyor:

“Mirasyedi olmamak lazım. Baba malının kıymetini bilmek lazım. Şimdiki siyasetçilerimiz bunun kıymetini bilmedikleri için bu çilekeş insanlara saldırıyorlar, operasyon çekiyorlar. Bir şekilde gözden düşürmeye uğraşıyorlar. Memlekette zaten bir elin parmakları kadar cemaat var yani. Bunlara da hücum ettin mi, küstürdün mü yani sen kime dayanacaksın, kimden oy alacaksın? Veya nasıl bir İslam sorusu var yani? İçi boşaltılmış bir İslam’la nasıl ayakta duracaksın? Ve bu barikatları, buraları dağıttığın zaman iman etmiş insanları ve Müslümanları nasıl ayakta tutacaksın? Bunlar tabii hepsi birer soru.”

Business News