Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin öldüğü kaza yerinden yeni görüntüler

İran'da gerçekleşen helikopter kazasının ardından, Verzigan kentindeki dağlık alanda yürütülen arama-kurtarma çalışmalarından yeni görün...


İran'da gerçekleşen helikopter kazasının ardından, Verzigan kentindeki dağlık alanda yürütülen arama-kurtarma çalışmalarından yeni görüntüler paylaşıldı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, helikopter kazasında hayatını kaybetti. İran Kızılayı, kazanın Kaleyber ve Verzigan arasında meydana geldiğini bildirdi. Elverişsiz koşulları nedeniyle arama-kurtarma çalışmalarının saatler sürdüğü belirtilirken, bölgeden yeni fotoğraflar paylaşıldı.  

İran-Azerbaycan sınırında 19 Mayıs Pazar günü Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le bir araya gelen ve bir barajın açılış törenine katılan İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter, dönüş yolunda kaza geçirdi. Helikopterde, Reisi'nin yanı sıra Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da vardı.

Cumhurbaşkanı Reisi’ye eşlik edenler arasında Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Doğu Azerbaycan Eyaleti’nde Veliyyi Fakih Temsilcisi Muhammed Ali el-Haşim de yer alıyordu. Reisi'nin güvenlik ekibinin lideri Serdar Seyed Mehdi Musavi, helikopter pilotu Albay Seyed Taher Mostafavi, yardımcı pilot Albay Mohsen Daryanush ve uçuş teknisyeni Binbaşı Behrouz Ghadimi de kazada hayatını kaybetti. 

İşte kazanın gerçekleştiği Tebriz’in kuzeyinde yer alan Verzigan kentindeki dağlık alandan görüntüler...










Hiç yorum yok