Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

1 Mayıs Taksim'de ve tüm alanlarda

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla bir araya gelen 61 örgüt, emeğin kazanılmış haklarına yönelik saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde ...

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla bir araya gelen 61 örgüt, emeğin kazanılmış haklarına yönelik saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde 1 Mayıs’ta herkesi Taksim başta olmak üzere tüm alanlarda olmaya çağırdı 

1 Mayıs’a iki haftadan daha az bir zaman kalmışken işçi ve kamu çalışanları konfederasyonları arasında süren tartışmalar dün (19 Nisan) sonuçlandı. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla bir araya gelen 61 örgüt, 1 Mayıs’ta Taksim başta olmak üzere tüm alanlarda olacaklarını açıkladı.

Dört örgüt tarafından yapılan açıklamada kıdem tazminatının kaldırılması, Özel İstihdam Büroları’nın kölelik bürolarına dönüştürülmesi, bölgesel asgari ücret uygulaması, taşeronluk, güvencesizlik, esneklik ve kuralsızlığın yaygınlaştırılması, grev yasakları, yasakçı sendikalar yasası, 4688 sayılı kanun, dayatmacı, baskıcı ve gerici 4+4+4 eğitim sistemi ve siyasal iktidarın baskıcı politikaları hatırlatılarak 1 Mayıs’ın “emeğin kazanılmış haklarına yönelik saldırılara karşı” kutlanacağı belirtildi. 

”Özellikle Kürt halkının demokratik taleplerinin baskı ve tutuklamalar ile yok sayıldığı, özel yetkili mahkemeler ve terörle mücadele yasası adı altında her türlü hak arama talebinin suç görülerek yaratılan baskı iklimi ortada” denilen açıklamada emperyalizmin taşeronluğuna soyunularak Suriye’de savaşa gidildiğinin de altı çizildi. 

61 örgüt, 1 Mayıs alanlarını, “milyonların adalet istediği” kürsülere dönüştüreceklerini, taleplerin rengarenk bayraklarla, türküler ve halaylarla alanlarda olacaklarını ifade etti. 

Türk-İş, Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş İzmir’de, Hak-İş ve Memur-Sen Ankara’da 
61 örgütün yaptığı çağrının hemen ardından Türk-İş, Hak-İş, Kamu-Sen, Memur-Sen ve Birleşik Kamu-İş de 1 Mayıs’ta ortak kutlama kararı aldıklarını açıkladı. Türk-İş, Kamu-Sen ve Birleşik Kamu-İş merkezi olarak İzmir Bornova Meydanı’nda, Hak-İş ve Memur-Sen de merkezi olarak Ankara Tandoğan Meydanı’nda olacaklarını belirtti. 5 örgüt, Ankara ve İzmir dışında ise diğer emek ve meslek örgütleriyle birlikte olunabileceğini söyledi. 

Hiç yorum yok