Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

1 Mayıs'a...

AKP, emekçi halklara daha fazla baskı ve sömürüden başka bir şey sunmuyor. Yeryüzünü sömüren zalimler emekçilerin aşına, işine göz koyarak ...


AKP, emekçi halklara daha fazla baskı ve sömürüden başka bir şey sunmuyor. Yeryüzünü sömüren zalimler emekçilerin aşına, işine göz koyarak sermayeyi-bankaları-para babalarını kurtarmaya çalışıyor.

AKP de ülkemizde krizin faturasını emekçilere kesiyor. Güvencesiz çalışma ve işsizlik giderek büyüyor. Emekçilerin yaşamı zorlaşırken hayat pahalılığı ve zamlarla insanca yaşayabilmek artık imkansızlaşıyor.

Bir yanda insanca yaşam isteyen milyonlar karşısında ise daha fazla sömürü ve kar peşinde koşan bir avuç zorba ve onun siyasi iktidarı AKP var.
Pahalılığa, zamlara, yoksulluğa karşı insanca bir yaşam için 1 MAYIS`a...

AKP, ülkemizi ABD`nin emirleri doğrultusunda Ortadoğu`da bölgesel bir savaşa doğru sürüklüyor. Suriye`ye müdahale çağrısının başını AKP çekiyor. Tayyip Erdoğan, ABD`den aldığı talimatları yerine getirmek için ülke ülke geziyor. Kürecik`e kurulan NATO Füze Kalkanı Radar Sistemi`nin doğrudan ABD`ye bağlı olarak çalışıyor. AKP, ‘bölgesel aktörlük` adı altında emperyalizmle tam işbirliği içerisinde ülkemizi gelişmiş bir ABD üssü haline getiriyor.
Emperyalist müdahaleye, savaşa ve işbirlikçi politikalara karşı kardeş Ortadoğu halklarının özgrülüğü ve bağımsızlık için 1 MAYIS`a...

AKP, ‘ileri demokrasi` adı altında giderek daha fazla otoriterleşen bir rejim inşa ediyor. Tüm muhalif kesimlere dönük operasyonlarla Türkiye bir ‘açık hava hapis-hanesine` çevriliyor. 12 Eylül ile hesaplaşıyoruz denilirken, kendi 12 Eylül`ünü yürürlüğe koyan AKP darbe dönemini aratmayan bir baskı rejimini, polis ve özel yetkili mahkemeler eliyle inşa ediyor.

Öte yandan toplum giderek daha fazla dinsel muhafazakarlaşmanın baskısı altına alınıyor. Emekçilere gaza boğarak ve kimseye sormadan geçirilen 4+4+4 sistemi ile ‘dindar nesil yetiştirme` stratejisinde yeni bir adım daha atıldı.
Baskılara, karanlığa ve tutuklamalara karşı özgürlük için 1 MAYIS`a...

İLLERDE 1 MAYIS PROGRAMLARI:


Ankara
toplanma saati: 11.00
toplanma yeri: Tren Garı
Miting alanı: Sıhhıye Meydanı

İstanbul

Miting alanı: Taksim Meydanı

İzmir
Miting alanı: Gündoğdu Meydanı
Eskişehir
Miting alanı: Sıhhıye Meydanı

Hiç yorum yok