Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

AKP Türkiye'sinden gericilik manzaraları...

Biri Başbakan, biri başbakan yardımcısı ve diğeri emniyet müdürü olmak üzere bugün üç isimden gelen açıklamalar, AKP Türkiye’sinde gerici...

Biri Başbakan, biri başbakan yardımcısı ve diğeri emniyet müdürü olmak üzere bugün üç isimden gelen açıklamalar, AKP Türkiye’sinde gericiliğin devlet katında nasıl da kurumsal bir hale geldiğinin görülmesi açısından vahim bir tablo oluşturdu.
Sadece bir gün içinde üç önemli devlet görevlisi tarafından yapılan açıklamalar, Türkiye’de gericiliğin devlet katında kazandığı kurumsal kimliğin gözler önüne serilmesi açısından dikkat çekici bir tablo oluşturdu. Başbakan Erdoğan “İmam Hatipler ülkenin gözbebeği olacak” derken, Bülent Arınç ise katıldığı bir toplantıda adeta ahlak polisliği yaparak Tv’lere aba altından sopa gösterdi: “Dizilerde karşı cinsler arasındaki ilişkiler ve ensest ilişkiler işlenen temalar toplumun tahammül sınırlarını zorluyor.” Son örnek ise Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’nın parklarda karşılaştığı görüntüler için kullandığı inanılmaz ifadelerdi: “…her ağacın altında bir çift var, her çalının dibi yatak odası gibi.”
"İmam hatipler bu milletin gözbebeği olacaktır"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle katıldığı İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde yaptığı konuşmada, “İmam hatip okulları, bu ülkenin ve bu milletin göz bebeği olacaktır. İmam hatip okulları, aziz milletimizin, tam anlamıyla varını yoğunu ortaya koyup inşa ettirdiği, yaşattığı, koruyup kolladığı okullardır. Bir baskı ve zulüm neticesinde kapatılan imam hatiplerin orta kısımlarını, yaptığımız bu düzenlemeyle yeniden açtık. Bizlere, bunu nasip ettiği için de Rabbime şükrediyorum” dedi.
"Bu yıl kutlu doğumu çok farklı bir coşkuyla kutluyoruz"
Erdoğan eğitim sisteminde gerçekleştirilen 4+4+4 düzenlemesi eğitim sisteminin dincileştirilmesinin yolunu nasıl açtıklarını da gururla anlatırken şu ifadeleri kullandı:
“Zira, 2012 yılı Kutlu Doğum Haftası'nı çok farklı bir heyecanla, çok farklı bir coşkuyla idrak ediyoruz. Bildiğiniz gibi, yaptığımız yasal düzenlemeyle, alemlere rahmet olarak gönderilmiş Resulü Ekrem'in mübarek hayatını, yani Siyer-i Nebi'yi, Kur'an-ı Kerim dersiyle birlikte seçmeli ders olarak okullarımıza kazandırdık, öğrencilerimizin ve ailelerimizin tercihine sunduk. İsteyen her öğrenci, erken yaşlarda öğrenilmesi daha kolay olan Kur'an-ı Kerim'i artık okullarda öğrenebilecek. Sadece Müslümanlar için değil, doğumuyla, tüm hayatıyla, hatta vefatıyla insanlık için eşsiz bir emsal olan Peygamber Efendimizin hayatını, artık okullarımızda isteyen her öğrenci derinlemesine öğrenme imkanı bulacak”
“Yayıncı kuruluşlar sorumluluğunu bilsin”
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, RTÜK’ün 18. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen “Türkiye’de Görsel-İşitsel Medya ve Geleceği’’ konulu toplantıya katıldı. Arınç’ın toplantıda yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler, toplantının ev sahibinin RTÜK olduğu da düşünüldüğünde, Tv’lere aba altından sopa göstermek olarak yorumlandı. Arınç şunları kaydetti:
"Toplum olarak ifade özgürlüğünün korunması konusunda mesafe almamız demokrasinin gelişmesi için zorunluluktur. Kimse tarafsız bir kamu tüzel kişiliği olan RTÜK’e ‘Şu program olmamış, bunu kaldırın’ diye talimat veremez. Yayıncı kuruluşlarımızın sorumluluklara uygun davranmalarını beklemek en doğal hakkımızdır. Beğenilmeyen yayınlar varsa ilgili yayın kuruluşunun nezdinde makul tepkiler gösterilmelidir, eleştiriler yapılmalıdır. Özellikle ebeveynler çocuklarını televizyon karşısında başı boş bırakmamalıdır."
Bülent Arınç konuşmasında “ensest ilişki” ve “karşı cinsler arasında yaşanan ilişkileri” bir tutarak aslında Tv’de cinsel ilişkilerin tümünün konu edilmesinden rahatsız olduğunu da gösterdi. Arınç şu ifadeleri kulandı:
"Dizilerde ele alınan marjinal konular, karşı cinsler arasındaki ilişkiler, aile içi ensest ilişkiler işlenen temalar toplumun tahammül sınırlarını zorlamakta ve ciddi eleştirilere neden olmaktadır. Dizilerle ilgili şikâyetler ciddiye alınmalı. Dizilerde ele alınan temalar gözden geçirilmeli. Türk halkının önemli bir bölümü cinsellik içeren yayınlardan rahatsız oluyor."
Emniyet müdüründen sorumsuz açıklamalar
Bugün son olarak Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’nın katıldığı bir toplantıda kamu görevlisi olmanın sorumluluğundan uzak, kişisel yargılara dayanan ifadeleri basına yansıdı. Kahya parklarda karşılaştığı manzaraları tariflerken adeta kişileri hedef göstererek “…her ağacın altında bir çift var, her çalının dibi yatak odası gibi. Her şey meydanda. Bunlar benimde kanıma dokunuyor” ifadelerini kullandı.
Kahya, katıldığı toplantıda park, bahçeler ve ormanlık alanlarda “fuhuşun” engellenmesini isteyen muhtarlara, "Ben de gezmeye çıkınca, bu tür görüntülere tanık oluyorum. Ağaçların altında çift var. Bunlar benim kanıma dokunuyor, ama iki taraf gönüllü olunca yapacak bir şey yok. Yasalar buna izin vermiyor. Biz kolluk görevlisi olarak onları uyarıyoruz" dedi.
Tarafların isteği olunca yasal olarak müdahale etmelerinin mümkün olmadığını belirten Emniyet Müdürü Kahya şöyle konuştu: "Dolaşmak için ben de evimden dışarı çıkınca, Kültürpark’ın her ağacın altında bir çift var, her çalının dibi yatak odası gibi. Her şey meydanda. Bunlar benimde kanıma dokunuyor. Ama iki taraf gönüllü olunca yapacak bir şey yok. Yasalar buna izin vermiyor. Biz kolluk kuvveti olarak sadece uyarıyoruz"
Emniyet müdürünün ve her kademeden devlet görevlilerin bu açıklamalarının, toplumda yaşanan gerici baskıyı artığı ise bilinen bir gerçek.
(soL -Haber Merkezi)