Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

'Al Erol Köse'yi vur İdris Naim Şahin'e'

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Kürtler'e yönelik ırkçı söylemlerde bulunan müzik yapımcısı Erol Köse'ye twitter kullanıc...


Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Kürtler'e yönelik ırkçı söylemlerde bulunan müzik yapımcısı Erol Köse'ye twitter kullanıcılarından tepki yağdı.

Daha önce de çok sayıda ünlü isimle sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı polemikle gündeme gelen müzik yapımcısı Erol Köse bu kez Kürtler'e yönelik ırkçı söylemlerde bulunanca twitter kullanıcılarının tepkisi ile karşılaştı.

23 Nisan resepsiyonuna katılmamasına ilişkin twetler gönderen Köse,  "BDP 23 Nisan kutlamalarına katılmama kararı almış. İsabet olmuş. Atatürk  23 Nisan'ı Türk çocuklarına armağan etmişti, o... çocuklarına değil" dedi.Bunun üzerine kendisine yönelik ırkçı olduğu yönündeki tepkilere de yanıt veren Köse bu eleştirileri de, "evet ırkçıyım" diyerek yanıtladı.

Twitter'da sayısız etiket ile protesto edilen Erol Köse, benzer mesajlar yazmaya devam ederken büyük tepki toplayan ve Kürt çocuklarına hakaret iması taşıyan tweet'ini sildi.

İşte, Erol Köse'nin açıklamalarına,  sosyal paylaşım sitesi Twitter kullanıcılarının tepkisi:

Ali Torak:

FAŞİST IRKÇI EROL KÖSE'Yİ KINIYORUZ....Nujiyan

Berxwedan Yaruk:
Erol Köse,İdris Naim Şahin'in paralel evren versiyonudur.Birbirleri için Dejavu etkisi yaratabilirler! Al birini vur ötekine

Mecbur muyum?:
Erol köse'nin doktor, ajdar'ın mühendis olduğu bir ülkede, kızım olsa onu doktora mühendise vermem...

Murat Çiçek:
Erol Köse bana SMS attı şimdi. Küfrettiğini inkar ediyor. Ben Kürdüm diyor. Bakalım daha neler anlatacak. Hep beraber göreceğiz..

Ferhat Arslan:
Kürt çocukları Erol Köse'ye teneke takma kampanyası başlatmıştır.duyurulur.hadi Lorin kızım tenekeni al Erol amcanın kıçına ypş

Süleyman ÖZIŞIK:
Bir de kadınlar dedikoducudur diyorlar. Vallahi Erol Köse bu anlamda bin kadının yapacağı dedikoduyu 10 dakikada yapıyor.

Engin :
Ebeveynleri bugün 23 Nisan diye, Erol Köse'ye bir gün insan ol demişler ama bu çocuk yine olamamış. Tıp ilerledi, en iyisi aldırın siz bunu.
 
Erol Köse hakkında suç duyurusuİHD İstanbul Şubesi, Twitter üzerinden Kürtlere yönelik ırkçı söylemlerde bulunan Erol Köse hakkında yasal işlemde bulunacaklarını belirterek, savcılara çağrıda bulundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Erol Köse'nin sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden BDP ve Kürtlere hakaret içerikli yazılar yazmasına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Kürt sorununun devlet katında sarf edilen yorumlar ekseninde topluma yansıdığının ifade edildiği açıklamada, devlet yetkililerinin de nefreti körükleyen söylem tarzlarının son dönemlerde gündemden düşmediği hatırlatıldı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de ifadelerine yer verilen açıklamada şöyle denildi: "İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Kürtleri domuz yiyen, Zerdüşt dinine inandıklarını iddia ederek aşağılıyorsa, 75 milyonun, 75 bin insanı tükürükleri ile boğabileceğini kitlelere haykırıp kitleleri galeyana getiriyorsa, sanatçıları, ressamları, tuvalleri birer terör silahı olarak görüyorsa, yine cezaevlerinde Kürt çocuklarına tecavüz edilip, bu tecavüzleri bile birer siyasi malzeme, siyasi hesaplaşma aracı olarak görüp adli tıp raporlarına rağmen inanmak istenmiyorsa, bu sistemin izdüşümü Erol Köseler, İdris Naim Şahinler olacaktır."

Türkiye'nin tüm halklara bu hakarete sessiz kalmamaları çağrısında bulunan İHD, savcıları da göreve davet etti. Açıklamanın devamında şöyle denildi: "Erol Köse, yine aynı sosyal medya sitesi üzerinden kendisine yönelik ırkçı suçlamalarına, 'evet ırkçıyım' diyerek yanıtlamıştır. Cumhuriyet Savcılarının bu 'ikrarı' ihbar olarak değerlendirip soruşturma başlatmaları gerekmektedir. Onlar başlatmazsa biz İnsan Hakları Derneği olarak suç duyurusunda bulunacağız. Erol Köse Kürt halkından derhal özür dilemelidir."
 

(diha-emek dünyası)