Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Anonymous'tan RedHack'e destek (VİDEO)

Uluslararası muhalif hacker grubu Anonymous, RedHack'e destek mesajı yayınlayarak, "Desteği elimizdeki her yolla göstereceğiz. Unu...


Uluslararası muhalif hacker grubu Anonymous, RedHack'e destek mesajı yayınlayarak, "Desteği elimizdeki her yolla göstereceğiz. Unutmayız. Affetmeyiz. Bizi bekleyin" dedi.
Uluslararası muhalif hacker grubu Anonymous, RedHack'e desteğini açıkladı. "Desteği elimizdeki her yolla göstereceğiz. Unutmayız. Affetmeyiz. Bizi bekleyin" şeklinde yayınlanan destek mesajında Grup Yorum'un Cemo isimli parçası kullanıldı.
"Türkiye'de iktidar internetten korkuyor"Anonymous, RedHack'in eylemlerinin ardından 7 gencin tutuklanmasıyla ilgili internet üzerinden yayınladığı videoda, "RedHack'e saldırmak, bilgi özgürlüğüne, basın özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne saldırmaktır. Türkiye'de iktidar internetten korkuyor. Hem de nasıl korkuyor! Polisin kirli ilişkilerini, yasa dışı yollardan nasıl delil ürettiğini ve darbelerle kökleşmiş ihbarcılık kültürünün ne kadar derinlere indiğini herkes gördü" dedi.
"Interpol'den, CIA'den yardım istemek de var"RedHack'in eylemlerini hatırlatan Anonymous, RedHack'le ilgisi bulunmayan 7 kişinin hala "silahlı terör örgütü" olmak iddiasıyla tutuklu bulunmasına tepki gösterdi. Anonymous, "RedHack'i 'terör örgütü, klavye ve ekranları 'silah', Playstation CD'lerini 'delil' ilan eden iktidar, bağlı olduğu hukuku çiğneyerek RedHack davasını özel yetkili savcıya devretti. Herhalde sırada Interpol'den, hatta CIA'den yardım istemek de var. Türk hükumeti çaresiz!" şeklinde tepkisini ifade etti.
"Gazeteciler tutuklu, iktidar bilgiden korkuyor""Türkiye basın özgürlüğü ihlallerinde, tutuklu gazeteci sayısında dünyanın en kötü siciline sahip" diyen Anonymous, "Kitaplar daha yayınlanmadan yok edilmeye çalışılıyor, gazeteler kapatılıyor, gazeteciler tutuklanıyor, korkutuluyor. Çünkü iktidar bilgiden korkuyor" dedi. RedHack'in yayın yaptığı internet sitelerinin kapatılmasını da eleştiren Anonymous, Türkiye'nin internet sansüründeki kötü siciline vurgu yaparak, Richard Dawkins'in, YouTube'un sitelerinin kapatıldığını da hatırlattı.
"RedHack'e saldırılar son bulsun, tutuklular bırakılsın"RedHack'e yönelik saldırıları gayrimeşru olarak değerlendiren Anonymous, RedHack'e yönelik saldırıların son bulmasını, tutuklananların ise serbest bırakılmasını istedi. Açıklama, "Anonymous, Türkiye halkının bilgi edinme hakkını savunan RedHack'in yanındadır. Anonymous RedHack'i ve Türkiye'de bilginin önündeki engelleri yıkmaya çalışan herkesi sonuna kadar destekleyecektir. Bu desteği elimizdeki her yolla göstereceğiz. Biz Anonim'iz. Biz Lejyonuz. Bağışlamayız. Unutmayız. Bizi bekleyin" denilerek sonlandırıldı.


Hiç yorum yok