Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

“O” Bunu Hep Yapıyor

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü Taksim “1 Mayıs” alanında kutlarken, Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen, B...



DİSK, KESK, TTB ve TMMOB, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü Taksim “1 Mayıs” alanında kutlarken, Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen, Birleşik Kamu-İş ve Kamu-Sen ise adeta Taksim’den kaçmak için bu yıl İstanbul dışında kutlayacağını açıkladı.


Türk-İş, Birleşik Kamu-İş ve Kamu-Sen merkezi olarak İzmir'de, Hak-İş ve Memur-Sen ise Ankara'da 1 Mayıs'ı kutlayacak.


“O” Bunu Hep Yapıyor…
80 sonrası “İşçiler Meydanda, Türk-İş Salonda” sloganının hakkını veren Türk-İş uzun bir süre 1 Mayıs’ı salonlarda kutlamayı tercih etmiş, “dayanışma gününde” bu ülkenin işçi ve emekçileri ile birlikte, meydanlarda bir arada bulunmaktan kaçınmıştır.


İşte bugün de Türk-İş,  tek başına değil, ortak kutlama belirlediği Hak-İş, Memur-Sen, Birleşik Kamu-İş ve Kamu-Sen ile birlikte yine “1 Mayıs Alanı’nda” olmayacak.

“Bildiri” Krizi

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB üyeleri, Taksim Gezi Parkı’nda düzenledikleri basın açıklamasının ardından DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, 4 Nisan’da Ankara’da yaptıkları toplantıya Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu’nun mazeret bildirerek gelmediğini ve daha sonra kendilerine mesajını ileterek “siyasi mesaj içermeyen” bir metin istediklerini belirtti.


Ekici, Türk-İş’in ortak metinde istemediği “siyasi mesajların” Kürt sorunu, 4+4+4 kademeli eğitim sistemi ve Suriye olduğunu iletti.


Ayrıca Ekici, Türk-İş’in bu nedenleri gerekçe göstererek ile ayrı bir miting kararı aldıklarını, milyonların dolduracağı 1 Mayıs alanlarında olmayacağını, iletti

Hiç yorum yok