Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

TEDAŞ'ta saldırı da direniş de sürüyor

53 gündür TEDAŞ önünde işlerini geri dönembilmek için direnen işçilere, polis bir kez daha saldırdı. Yapılan saldırı sonucu işçilerin y...


53 gündür TEDAŞ önünde işlerini geri dönembilmek için direnen işçilere, polis bir kez daha saldırdı. Yapılan saldırı sonucu işçilerin yanısıra işçilerin çocukları ve eşleri, Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal da gözaltına alındı. İşçiler saldırıyı protesto etmek için bir yürüyüş gerçekleştirdiler.
İşlerine geri dönebilmek için 53 gündür Adana TEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde direnişte olan işçiler bugün (25 Nisan) sabah saatlerinde çadır kurmak isterken polisin saldırısına uğradı. İşçilere saldıran polis, aralarında işçilerin eşleri ve çocukları, Enerj-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal'ın bulunduğu 36 kişiyi gözaltına aldı. Saldırıda yaralanan bir kişi de hastaneye kaldırıldı.
Saldırı Protesto Edildi
Akşam saatlerinde Atatürk Parkı'nda bir araya gelen işçiler, siyasi partiler ve emek örgütleri, TEDAŞ önüne yaptıkları yürüyüşle saldırıyı protesto etti. Yürüyüş boyunca Adana halkının desteğini alan işçiler TEDAŞ önünde bekleyen arkadaşlarıyla bir araya geldiler. Burada işçiler adına söz alan Enerji-Sen temsilcisi günlerdir polis saldırılarına maruz kalmalarına rağmen ilk defa içlerinin bu kadar çok yandığını çünkü kendilerinin uğradığı saldırıya ailelerinin de maruz kaldığını söyledi.
Enerji-Sen temsilcisinden sonra işçilerle dayanışmaya gelen kurum temsilcileri de birer konuşma yaparak TEDAŞ işçilerinin yanında olduklarını belirttiler. TKP, ÖDP, Halkevleri, ESP, Mücadele Birliği, Dev-Sağlık İş, SES ve daha birçok kurumun destek verdiği eylem, işçilerin direniş çadırını kurmasıyla sona erdi.
(soL -Adana)