Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Tetikçilerin hedefinde KESK var!

AKP tarafından 28 Şubat süreci ile başlatılan operasyon bir yandan dönemin askeri komuta kademesine karşı gözaltı ve tutuklamalarla sürdü...

AKP tarafından 28 Şubat süreci ile başlatılan operasyon bir yandan dönemin askeri komuta kademesine karşı gözaltı ve tutuklamalarla sürdürülürken diğer yandan AKP'nin liberal güçleri tarafından da yine emek ve demokrasi yanlısı güçlere karşı bir karalama kampanyasına dönüştürülmeye çalışılıyor.


28 Şubat tartışmaları ile birlikte önce Radikal'de Ahmet İnsel tarafından işaret fişeği atılan saldırıların hedefine KESK kondu ve buradan sosyalistlere karşı bir karalama kampanyası oluşturuldu. Yine aynı gazetede Fuat Keyman'ın yazısı ile sürdürülen karalamaya AKP'nin bizzat maddi desteği ile referandum sürecinde Yetmez  Ama Evet kampanyası yürüten DSİP atlamakta geç kalmadı.
AKP'nin devrimcileri! KESK'i 28 Şubat sürecindeki tavrı nedeniyle özür dilemeye çağırdı. 28 Şubat sürecinde "Ne Şeriat Ne Darbe" çerçevesi ile özetlenebilecek bir tavrı alan sosyalistlere karşı girişilen bu saldırı ilk değil elbette. Ama tetikçiler hep aynı kişiler.
Doğan Tarkan ve Fetullah Gülen de özür dileyecek mi?
28 Şubat sürecinde AKP'nin devrimcilerinden Doğan Tarkan'ın "Şeriata karşı CHP'ye destek" çağrısı yapan partisi DSİP'in aldığı tavır açıkken, asker yada sivil her türden iktidarın gölgesinde kalem oynatmayı sevenlerin tavırları her dönem belli iken, demokrasi kahramanı! Fetullah Gülen'in 28 Şubat generallerine çaktığı selamlar ortada iken KESK'e yapılan bu saldırılar, emekçilerin verdiği korkudan başka hiçbir şey açıklayamaz.
Yargısı, emniyeti ve her türden devlet aygıtı ellerinde iken hala çok korkuyorlar. Biliyorlar ki, o kamu emekçileri o iktidarlarını bir gün başlarına yıkacak...