Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

‘F Tipi Film’e sansür iddiası

Ezel Akay, F tipi hapishaneleri konu alan filmin afişlerine sansür uygulandığını iddia etti. Grup Yorum tarafından hazırlanan proje d...


Ezel Akay, F tipi hapishaneleri konu alan filmin afişlerine sansür uygulandığını iddia etti.
Grup Yorum tarafından hazırlanan proje doğrultusunda 9 yönetmen tarafından çekilen ve 10’ar dakikalık kısa filmlerden oluşan ‘F Tipi Film’in afişlerine İstanbul Ulaşım A.Ş. tarafından sansür uygulandığı iddia edildi.
Filmin yönetmenleri arasında bulunan Ezel Akay, Twitter hesabından, filme sansür uygulandığını öne sürdü.
Hürriyet’e konuşan Akay, "Ulaşım A.Ş parası ödendiği halde 'F Tipi Film' posterlerini 'uygun bulmadık' diye yayınlamıyor. Orası babalarının malı değil. Bu yaptıkları ticari ahlaka da uymaz. Bu bir sansürdür ve nedeni politiktir. Bazı çevrelerden inanılmaz bir baskı ve sansür uygulanıyor. Buna bazı sinema salonları da dahil oldu. Böyle bir baskı olacağını hiç düşünmemiştim " dedi.
İstanbul Ulaşım A.Ş.’den yalanlama
İstanbul Ulaşım A.Ş. tarafından Hürriyet’e yapılan açıklamada afiş görseline bir müdahalede bulunulmadığını belirtilerek , “İBB İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından işletilen M1 Aksaray – Havalimanı Metrosu, M2 Şişhane – Hacıosman Metrosu, T1 Bağcılar – Kabataş Tramvayı, T4 Topkapı- Habibler Tramvayı, F1 Taksim – Kabataş Füniküleri ve Teleferik hatlarında reklam alanlarının kiralanması ile ilgili yetkili firma Medya Pano’dur. Reklam firması ile akdedilen sözleşmeye göre afiş onaylarında sadece, yasalara uygunluk, şiddet ve ayrımcılığın teşvik edilmemesi, rekabet ilkelerine uygunluk, kişilik ve kurumsal kimlik haklarının tahkir edilmemesi gibi konulara dikkat edilmekte ve bu durumlara sebep olan görsellere müdahale edilmektedir. Bu kapsamda söz konusu afiş görseline tarafımızca her hangi bir müdahalede bulunulmamıştır.” denildi.

SON YAZIDAN