HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

KİTLE KAPILARI KIRDI! (Foto Haber)

CHP, İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup, Cumhuriyet...

CHP, İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup, Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki görüşünü açıklaması beklenen ”Ergenekon” davası sanıklarına destek vermek üzere Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde bir araya geldi.

270.DURUŞMA

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de aralarında bulunduğu 66’sı tutuklu 275 sanığın yargılandığı ve 4 yılı aşkın süredir devam eden ”Ergenekon” davasının bugünkü 270’inci duruşmasında, esas hakkındaki mütalaanın açıklanması bekleniyor.



BİBER GAZIYLA MÜDAHALE

Bir grup kalabalık duruşma salonu girişini zorlamaya başladı. 20-30 kişilik bir grup içeri girmeyi başarırken, kapıda bekleyen robocoplar kalabalık gruba biber gazıyla müdahale etti. İçeri giren diğer gruba ise su sıkıldı. Biber gazı ve sudan etkilenen kişiler ve yaşlılar arka tarafa doğru çekildi.

Silivri infaz kurumları yerleşkesindeki duruşma salonunun önü de inşaa edildiği 2010 yılından bu yana en kalabalık gününü yaşıyor. ADD, TGB, CHP ve işçi partisinin çağrısıyla toplanan binlerce kişi otobüslerle Silivri'ye akın etti. 

Gruplar megafonlarla yapılan anonslarla sakinleştiştirildi.

KALABALIK KAPILARI AÇIP GEÇTİ 

Jandarma Kınalı bağlantı yolundan Silivri cezaevine gelen yolu kapattı ve otobüsleri almadı. Otoyol kenarında otobüslerden inenler yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürüdü. Yol üzerinde Atatürk posterleri, Türk bayrakları satan satıcılar vardı. Jandarma duruşma salonunun önünde de sıkı güvenlik önlemi aldı. 

ASKERLE ÇARESİZ KALDI

Mavi bereli komandolar kapıları tutmuştu. Ancak sıkı güvenlik saat 08.00'de birkaç kişinin zorla içeri girmesiyle kırıldı. Yüzlerce kişi duruşma salonunun girişinde toplandı. Askerler çaresiz kalınca otoparkın önündeki kapıyı boş bırakmak zorunda kaldı. 



SİLİVRİ'DE HAREKETLİ SAATLER

Türkiye’nin çeşitli illerinden sanıklara destek vermek üzere aralarında CHP, İşçi Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü 
Düşünce Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu grupları taşıyan otobüsler, abahın erken saatlerinde Silivri’ye ulaştı.Otobüsler, içinde duruşma salonunun da bulunduğu Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ne gelebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Bu sırada bazı vatandaşların otobüslerden ve araçlarından inerek yürüdükleri görüldü.



MİTİNG GİBİ...

Ellerinde Türk bayrağı, flamalar ve sanıkların fotoğraflarını taşıyan gruptakiler, ”Faşizme karşı omuz omuza”, ”Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde sloganlar attı. Gruplar, 10. Yıl Marşı ve Gençlik Marşı ile çeşitli marşlar ve şarkılar söyledi. Cezaevi önünde bir araya gelen kalabalık, adeta bir miting görüntüsü oluşturdu. CHP otobüsünden bir kişinin ”Ergenekon” davası sanıklarının adlarını tek tek sayması üzerine vatandaşlar da ”Burada” diye karşılık verdi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI 

Duruşma salonu girişi ve çevre yollarda jandarma görevlilerince yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü. Adliye giriş kapılarının zorlanması nedeniyle kimi zaman arbede yaşandı ve jandarma bu arbedeyi engellemeye çalıştı.
Bu arada, sanık avukatları, basın mensupları ve tutuksuz sanıkların mahkeme salonuna girişi için ayrı bir giriş kapısı açıldı.Bir çok televizyon kanalı da gelişmeleri kamuoyuna duyurmak için duruşma salonu dışından canlı yayın yapıyor.

"NE KADAR ZAYIFLAMIŞ, YAZIK"

Ergenekon davasında izleyiciler sanıkları ayakta alkışlarla karşıladı. Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan el ele tutuşarak salona girdiler. İlker Başbuğ’un salona girmesinin ardından bazı izleyicilerin "Ne kadar zayıflamış. Yazık" diye bağırdıkları duyuldu.

'Silivri Cezaevi'nde kritik saatler'video için tıklayın
SANIKLAR ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Ergenekon davasında izleyiciler sanıkları ayakta alkışlarla karşıladı. "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganları atıldı. İlker Başbuğ’un aralarında bulunduğu sanıklarda yerlerine bir süre oturmadı. İzleyecilere, Başbuğ ve diğer sanıklar alkışlarla karşılık verdi.

Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan el ele tutuşarak salona girdiler. Özkan salona dönerek, "Adalet istiyoruz" diye bağırdı. Bunun üzerine salondakiler ‘adalet istiyoruz’ sloganını attı.
CHP milletvekilleri de, Balbay ve Özkan’ı ayağa kalkarak alkışladı Öte yandan İlker Başbuğ’un salona girmesinin ardından bazı izleyicilerin "Ne kadar zayıflamış. Yazık" diye bağırdıkları duyuldu.

DAVADAN NOTLAR

"BALBAY BURADA"


CHP otobüslerinin hoparlöründen 'Sanık yoklaması' yapılıyor. Bir kişi "Mustafa Balbay" diye bağırırken, bütün kalabalık "Burda" diyerek cevap veriyor.

İKİ ASKER YARALANDI

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki görüşünü açıklaması beklenen “Ergenekon” davası sanıklarına destek vermek üzere Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde duruşma salonunun olduğu bölgeye girmek isteyenlerle jandarma arasında arbede yaşandı. Türkiye'nin çeşitli illerinden sanıklara destek vermek üzere yerleşkeye gelenler ile jandarma arasında arbede yaşandı. Avlu girişinde jandarmanın kurduğu barikatın arkasında toplanan kalabalık içeriye girmek isteyince, jandarma cop ve biber gazı kullandı. Yaşanan arbedede iki er hafif şekilde yaralandı.

İZLEYİCİLER DIŞARI ALINDI

Ankara'da buluşan ve davayı izlemeye gelen gaziler ve aileler kendi arasında konuşunca izleyiciler dışarı alındı. 

Mahkeme Başkanı, dava ile birleşen Aykut Metin Şükre isimli sanık ile ilgili iddianameyi okumak istedi. Ancak avukatlar iddianame okunmadan söz almak istedi. Mahkeme Başkanı ile avukatlar söz almak için uzun süre tartıştı. Mahkeme Başkanı ayaktaki bazı avukatlara ’yerinize oturun’ dedi. Bunun üzerine bütün avukatlar ayağa kalkarak alkışlarla mahkemeyi protesto etti. İzleyiciler ve CHP milletvekilleri de alkışlarla mahkemenin söz vermemesini protesto etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, "İzleyicileri çıkarmak üzere ara veriyoruz" dedi.











Business News